avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Dreptul copiilor
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Dreptul copiilor

Daca copilul minor nu vrea la tata trebuie sa meargă oricum? Copil recunoscut de tată dar nu este o hotărârea în tribunal despre custodie. Copil cu dubla cetățenie română italiana
~ Conținut șters la cerere ~
Născut în Italia locuiește în Italia...tatăl nu vrea sa dea pensie..dar vrea copilul că și când ar fi prin tribunal.. adică din 2 in 2 weekend uri și 2 zile pe săptămână...dar fetița de 6 ani nu vrea sa doarmă cu el.
Daca domnul vrea sa vada fetita, va trebui sa deschida el proces. Sau, daca vreti sa beneficiati de pensie de intretinere pentru minora, va trebui sa faceti dvs. acest lucru.
Ati fost casatoriti? Tatal fetitei e cetatean roman sau italian?
@DanaBaboia a scris:
Dublă cetățenie română- italiană am 2 copii de 12 -6 ani cu dublă cetățenie domiciliu in Italia.,tata cet.italian in fapt despărțiți de 5 ani , fără ajutor financiar de la tata . Nu-i mai permit să vină în locuința mea ,acum vrea să-mi ia copii de 3 ori pe săptămână , copii nu vor ,ce drepturi are tata și ce pot să fac spre binele copiilor. (Am loc de muncă și locuință ,tata e cu 22 ani mai mare că mine )
Are drepturi asupra copiilor daca sunt recunoscuti de el. Problema este ca trebuie sa-si ceara drepturile in instanta daca vrea sa beneficieze de ele.
Asa cum si Dvs. trebuia pana acum sa cereti drepturile care li se cuveneau copiilor. Este un drept al lor.
Nu poate obliga copiii sa mearga cu sau la el.
Insa veti avea nevoie de el la un moment dat daca vreti sa veniti in Romania si apoi sa reveniti in Italia. Va poate acuza de rapire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)
Obligatii intretinere si paternitate Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. am dubla cetatenie romana si italiana. Locuiesc de 21 de ani in Italia , dar de 2 ani ma impart intre Italia si Romania deoarece am avut o fetita ... (vezi toată discuția)