avem cadastru realizat in 2004.am fost sa intreb de intabulare si mi s_a spus ca acel cadastru nu mai este valabil ca trebuie sa platesc un alt cadastru si apoi sa cer intabulare.cum sa procedez in acest caz:hm:
Fata de cadastrul facut in 2004 s a modificat ceva in structura imobilului sau in actele de dobandire? Documentatia cadastrala este intocmita de un expert cadastral autorizat?
Nu s-a modificat nimic,dar nu mi se pare corect sa schimb cadastru doar pentru ca s-ar fi schimbat modalitatea de masurare.Documentatia a fost realizata de expert cadastrist.Ce valabilitate ar trebui sa aiba sa-mi pot face intabularea?
In anul 2004 documentatia cadastrala nu iesea intabulata. Proprietarul avea obligatia de a merge la cartea funciara sa isi intabuleze imobilul. Cadastristul ii inmana documentatia cu numarul cadastral si proprietarul mergea cu documentatia cadastrala si actele ce au stat la baza cadastrului la cartea funciara pentru a le intabula. Daca intre timp nu a intervenit nici o modificare ( in sensul ca proprietarul proprietarii sunt in viata), si acum, dupa 8 ani este tot obligatia dvs de a va intabula imobilul, fara a face un nou cadastru.
Dezmembrare teren
GAGIU1982
Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate.
Am luat de la ... (vezi toată discuția)