avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca se pot plati ore suplimentare in delegatie, mentionez ca se plateste diurna, daca se poate as avea nevoie si de suportul legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 13:49, 5 Aprilie 2013
ok., facem o precizare pentru intelesul tuturor:
Deosebirea dintre delegare si detasare consta in faptul ca salariatul delegat presteaza activitate pentru angajator, dar in alt loc de munca decat cel stabilit in contractul individual de munca, in timp ce salariatul detasat presteaza activitate pentru alt angajator.
:offtopic:
De unde a aparut notiunea de detasare in contextul subiectului acestui topic ? .. dvs si un alt colega ti facut distinctia intre delegare si delegatie si nicidecum nu a fosta vorba despre detasare , iar disctinctia intre cele doua institutii de dreptul muncii o putem face si noi ...
ok., ca sa evitam orice dubii, as dori foarte mult, sa specificati ce sa inteles sub delegatie si delegare in contextul subiectului acestui topic?
Nu exista niciun dubiu ... in tot topicul s-a vorbit despre delegare sau delegatie, iar dvs ati facut o distinctie intre delegare si detasare .. despre detasare nici nu s-a vorbit ..:closedtopic:
freeelis a scris:

Art.123 C.mun. nu se refera si la delegare.. potrivit art.4 din Anexa nr.1 la HG nr.1860/2006, persoana aflată în delegare trebuie să-şi desfăşoare activitatea în cadrul programului normal de lucru al unităţii la care se efectuează delegarea. Pe timpul delegării nu se pot plăti ore suplimentare.


Asta o fi buna pentru bugetari. Dar in urmatoarele cazuri intalnite in realitate de mine ce facem:
1. Unitatea unde se desfasoara delegarea are program continuu.
2. Prin natura serviciului prestat trebuie sa petreci cel putin 12 ore pe amplasamentul unde esti delegat?
3. Ca sa ajungi la locul delegatiei esti nevoit sa si conduci ore bune masina firmei cu echipamentele necesare, asta nu e timp efectiv de lucru?
3. Este delegat sa indeplinesti o activitate intr-o locatie unde nu exista o unitate/sediu care sa-ti vizeze delegatia si la care sa te raportezi in privinta timpului de lucru?
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Selenus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate sambata justice86 justice86 Buna ziua.Am niste intrebari si sunt atatea raspunsuri in mediul online incat nu stiu care sunt raspunsurile corecte.Pentru o persoana plecata in delegatie ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare la locul de munca lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Angajatorul m-a trimis in deplasare din Bucuresti in Maramures. As vrea sa stiu cum sunt platite orele ... (vezi toată discuția)