avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FUMATUL pe holul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FUMATUL pe holul blocului

Bună ziua!
Sunt ad-tor de bloc şi în această calitate, dar şi ca locatar, am atras atenţia unor vecine tinere care fumează pe holul scării , să nu mai facă acest lucru. Scara noastră nu are aerisire directă şi tot fumul se ridică la etajele superioare, îmbâcsind şi rufele aflate la uscătorie.
Am avut atenţionări şi de la alţi locatari deranjaţi de miros, unii având şi copii cu care circulă în zona afectată. Bineînţeles că acestea au ripostat.
Cum ar trebui să procedez?
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 2 Noiembrie 2012
Amenajati un <loc de fumat> in exteriorul imobilului (bancute, gropite cu nisip, extinctor).
Prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun sunt reglementate prin L.349/20002, cu modificarile si competarile ulterioare.
[ link extern ] #
Buna ziua,

o solutie o poate constitui Legea 349/2002, unde se interzice fumatul in spatiile publice, prin art. 3 alin 1. Fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 100 si 500 de lei. Unii ar putea sa sustina ca scara blocului nu constituie "spatiu public" in intelesul acestei legi dar este un punct de plecare.
Puteti sa luati legatura cu cei de la Politia Locala si dvs impreuna cu cativa locatari sa depuneti sesizari, indicand si legea de care am vorbit si poate in acest fel veti determina aceste doamne sa nu mai fumeze acolo.
Consider ca si o decizie a Adunarii Generale a Locatarilor in sensul interzicerii fumatului si inscriptionarea "fumatul interzis" pot sa ajute.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
Avand in vedere ca este vorba despre parte comuna condominiu,se impune ca presedintele asociatiei de proprietari sa dispuna in cadrul comitetului executiv prin regulament/decizie,normele de copnvietuire in comun,care sa fie afisate la loc vizibil
Totodata,presedintele de asociatie de proprietari,in interesul general al proprietarilor detine competenta sa atentioneze persoanele in cauza despre obligatia respectarii normelor de convietuire in condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui vecin NicolaeValentin NicolaeValentin Buna ziua. Am o problema cu un vecin de pe scara blocului. Eu stau la etajul 3 si el la 2. Este vorba de o femeie de 19-20 ani care are obiceiul sa fumeze ... (vezi toată discuția)
Problema cu un vecin kriss3c kriss3c buna ziua. va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu un vevin nesimtit care fumeaza pe casa scarii la etajul 8. efectiv are scrumiera lasata pe trepte si acolo ... (vezi toată discuția)
Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)