avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu un vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu un vecin

buna ziua. va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu un vevin nesimtit care fumeaza pe casa scarii la etajul 8. efectiv are scrumiera lasata pe trepte si acolo sta si fumeaza mereu. eu stau la 9 si i-am spus ca tot fumul vine in sus si a inceput sa-mi miroasa in casa, i-am explicat ca blocul nu are nici o fereastra pe casa scarii pentru aerisire dar spune ca exageram si nu-l intereseaza . el are copil mic si de asta cica nu mai fumeaza in casa (dar nu inteleg de ce nu fumeaza la el pe balcon cu geamul deschis) dar si noi avem copii mici si nu suntem fumatori si ne deranjeaja. presedintele asoc de proprietari spune ca ia atras atentia sa nu mai fumeze si ca nu are ce sa-i faca. a ajuns sa miroasa cand iesi din lift ca intr-o crasma ordinara si nu intelege.
Ce pot face? Va rog daca exista posibilitate de amenda sau ceva, sa chem politia sau unde sa reclam si pe baza carei legi ca nu mai pot. multumesc anticipat pentru orice sugestie
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
kriss3c, utilizator
Cel mai recent răspuns: kriss3c , utilizator 12:58, 7 Ianuarie 2014
Initial sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
De regula orice asociatie de proprietari detine un regulament de ordine interioara afisat la loc vizibil,prin care sunt prevazute si impuse reguli stricte de locuit in comun,care sunt obligatoriu de respectat de catre toti locatarii imobilului
Puteti atentiona inclusiv aspectul ca locul unde intelege sa isi manifeste vecinul viciul reprezinta cale de acces parte comuna a imobilului de locuit in comun,iar existenta scrumierei pe scara,poate genera si favoriza situatii nedorite
i-am spus presedintelui de asociatie ca ii duc reclamatie oficiala. raspunsul a fost ca-i pot duce da oricum nu are ce face
Solicitati oficial comitetului executiv al asociatiei de proprietari sa se implice si sa impuna respectarea normelor referitoare la utilizarea partilor comune de imobil
Daca nici comitetul executiv nu isi asuma responsabilitatea,sesizati oficial serviciul specializat din primarie si suplimentar solicitati sanctionarea atat a presedintelui de asociatie cat si a membrilor comitetului executiv,in temeiul
L nr 230/2007 art Art. 32. -

(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu capra la bloc StefaniaEmerson StefaniaEmerson Au cumparat unii un apartament la parter si desfasoara activitati de firma. La cateva saptamani dupa mutarea lor am vazut cu stupoare cum si-au plantat o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema cu un vecin care fumează sub geamul ... Dumitrasc.silviu Dumitrasc.silviu Buna ziua! Am o problema cu un vecin care fumează sub geamul meu si astfel fumul ajunge la mine in casa cand aerisesc. Eu stau la et 1, el la parter. Nu ... (vezi toată discuția)
Este interzis sa fumezi pe scara blocului? dorel13 dorel13 Datorita saraciei, unii tineri care nu au bani sa mearga in oras, se mai strang pe scara blocului sa stea de vorba si se mai fumeaza si cate o tigara. Un ... (vezi toată discuția)