avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... litigiu drepturi salariale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

litigiu drepturi salariale

Societatea la care am lucrat a intrat in insolventa acum cativa ani.Administratorul judiciar a procedat la inscrierea mea in tabelul definitiv rectificat pentu recuperarea unei creante reprezentand drepturi privind prime la care aveam dreptul conform contractului colectiv de munca. Am primit acele sume, dar in acest moment am primit o notificare de la fostul angajator aflat in reorganizare judiciara prin care mi se comunica faptul ca dintr-o eroare am fost inscris in acel tabel al creditorilor intrucat societatea a facut contestatie la judecatorul sindic cu privire la tabelul in care am fost inscris , motivand ca am fost inscris din eroare in baza unei sentinte care fusese casata anterior. I s-a admis doar capatul de cerere cu privire la constatarea faptului ca titlul a fost desfiintat prin sentinta de casare, iar capetele de cerere cu privire la a dispune restabilirea situatiei anterioare si la obligarea la plata sumei primite au fost respinse ca nefiind de competenta judecatorului sindic .In aceasta situatie, am primit o somatie de plata din partea fostului angajator, cu mentiunea ca in cazul in care nu o respect, se va apela la instanta, cu plata cheltuielilor conexe de judecata si executare. Va rog sa imi precizati cum ar trebui sa procedez si ce sanse am sa castig in instanta daca eroarea de inscriere in tabelul creditorilor nu imi apartine, neavand cunostinta de sentinta casata .
Cel mai recent răspuns: IUSTINA PETECUTA , utilizator 20:23, 4 Noiembrie 2012
Din ce ati posta dvs , reiese ca a mai exista un litigiu intre dvs si angajatorul respectiv?
Da, a existat un litigiu pentru recuperarea creantei reprezentand prime inscrise in contractul colectiv pentru trei ani de la fostul angajator pentru care s-a deschis procedura insolventei si care este actualmente in reorganizare judiciara. Litigiul a fost castigat pe fond, iar administratorul judiciar ne-a inscris la masa credala si am primit sumele datorate inainte ca sentinta sa fie definitiva si irevocabila.Sentinta, am aflat acum, a fost insa casata inainte de a fi instiintati ca am fost inscrisi in tabelul creditorilor si inainte de a primi banii. Practic judecatorul sindic la care s-a facut contestatie a constatat inscrierea din eroarea administratorului judiciar, urmand ca pentru recuperarea sumelor fostul angajator sa se adreseze instantelor de drept comun pt. a obtine o hotarare definitiva care sa fie titlu executoriu.Intrebarea era daca sa inapoiez banii conform somatiei sau sa astept sa fiu actionat in instanta si eventual sa chem in garantie administratorul judiciar al carei eroare evidenta a fost.Mi se solicita intreaga suma, inclusiv impozitul virat la stat dintr-o vina care nu-mi apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)
Plan de reorganizare alina_cj alina_cj Buna ziua, Nu mi-am putut inscrie creanta in tabelul definitiv deoarece a fost depasit termenul. Debitoarea a depus un plan de reorganizare. Mai pot face ceva ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)