avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... acte confiscate inainte de revolutie la plecarea din ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

acte confiscate inainte de revolutie la plecarea din tara/ cum reintru in posesia lor?

persoana respectiva a plecat inainte de revolutiue in turcia iar la plecare i s-au oprit toate actele inclusiv certificatul de nastere. in turcia a primit cetatenie turca si i s-a schimbat si numele avand insa inca si cetatenia romana la care nu a renuntat niciodata. este intors in tara de multi ani pe baza unui pasaport emis de autoritatile din turcia care intre timp a expirat, acesta fiind singurul act de identitate pe care il are si care apare pe numele oferit de statul turc. am inteles ca ar trebui adus un act din turcia prin care se constata schimbarea numeleui pt a putea reintra in posesia actelor romanesti insa nu poate iesi din tara cu pasaportul turcesc expirat... trebuie sa existe o solutie ca omul acesta sa isi recapete actele si sa poata trai ca orice cetatean cu drepturi. va rog daca aveti solutii as fi recunoscatoare pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: nelis.demirsa , utilizator 11:56, 30 Ianuarie 2009
Pai... nu ar fi mai simplu sa ceara pentru inceput actele pe vechiul nume?
Ma refer la certificat de nastere. Daca are certificat de nastere se poate elibera un pasaport, iar apoi poate rezolva si restul..
Alternativa ar fi imputerniceasca pe cineva din Turcia care sa rezolve acolo de adeverinta aia de schimbare de nume, iar apoi sa solicite actele aici pe noul nume!
cel mai cel mai simplu este sa mearga la ambasada/consulatul turc si sa ceara un pasaport valabil! astfel rezolva si problema legalitatii sederii dansului/dansei in romania!
ulterior se poate procura desigur si acel act de preschimbare al numelui, desi si acesta poate fi solicitat prin intermediul ambasadei/consulatului turc.
apoi poate cere emiterea documentelor romanesti.
dar ar fi de intrebat la autoritatile turcesti daca dubla cetatenie este acceptata, caci altfel s-ar putea sa piarda cetatenia turca.
va multumesc pt sugesti si voi urma sfaturile voastre, eventual voi reveni sa va spun cum anume s-a rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele zehra123456 zehra123456 sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Modificare nume dyma1982 dyma1982 Buna ziua. Am o nelamurire si nu stiu care ar fi pasii ce trebuie urmati. Cetatean roman cu domiciliu in strainatate (avand totodata cetatenie dubla). ... (vezi toată discuția)