avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda Penala/Administrativa - Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda Penala/Administrativa - Inselaciune

Buna ziua am nevoie si eu de niste raspunsuri daca se poate si daca nu este deranj Multumesc anticipat
Eu si cu un prieteni(17 si ani si 2 idioti/prosti/dobitoci) am vrut sa inselam pe cineva cu un telefon (valoare 1900 lei )
Prietenul meu a fost ridicat de politie de la posta si eu de la liceu am fost dusi la sectia x si am dat declaratie (ca am facut aia si aia si aia ) si am dat proba de scris
A doua zi am fost chemati sa ridicam citatia dar nu am ridicat-o am fost la laboratorul de criminalistica sa ne ia amprentele si sa ne faca poze noi am intrebat la ce duc toate astea si dupa multe discutii noi trebuie sa mergem in Vaslui la politie sa dam alte declaratii (noi suntem din Bucuresti) si noi am vorbit in asa fel cu cel care ne-a anchetat sa nu afle parintii (facem orice e posibil ca sa nu afle )
Acum trebuie sa mergem in Vaslui pentru declaratii acum intrebarea vine ce o sa se intample ?? (noua ne-a spus insepctorul ca nu afla parintii dar trebuie sa mergem acolo si nu e dupa iei e dupa politia din Vaslui)
Ce se intampla aici eu nu intleg de ce trebuie sa mergem in Vaslui ?? Ne-a zis ca nu ne face caz penal nu ne face cazier doar aparem acolo in Vaslui si la ei dar nu ne afecteaza viitorul (doar daca facem alta prostie, care nu o se intample)
Pute-ti sa imi explicati ce se va intampla si cam cat va fi amenda si amenda va fi amenda prin instanta care nu stiu ce inseamna si vreau sa aflu .
Multumesc pentru tot suntem doi tampiti si de acum inainte nu o sa mai aruncam nici un ambalaj de guma pe jos.Avem probleme financiare acasa si aveam nevoie de bani.
Multumesc inca o data pentru ajutor.
Poate insa ca este bine ca au recunoscut.
Atitudinea sincera place la procuror.
pai si un avocat poate demonta multe daca sunteti minori si vi s-au luat declaratii , ati fost dusi la politie si nu au fost anuntati parintii.
parerea mea.
Este posibil sa fie mai bine ca s-a intamplat asa.
Fiind minori pot scapa destul de usor daca au fost sinceri.
Este greu sa se mai schimbe ceva acum.
[editat, pct. 2.1, 2.10 din regulament]
Tovarasi, minorul de 16 ani raspunde penal cf art 113 alin 3.nCel care a postat spune ca are 17 ani. Ce concluzie trageti?
nnIn plus, este vorba de inselaciune deci o infractiune cu sesizare din oficiu. Plata pagubei nu inlatura raspunderea penala deci politistii nu dau 2 lei pe cei invinuiti. Rezulta si din grija lor de instrumenta cauza fara avocat din oficiu.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere de arma alba mircea95 mircea95 Buna ziua, Acum cateva zile am fost prins la statia de metrou \\"Piata Unirii\\" cu un cutit asupra mea, cand ma jucam cu un prieten ( nu intelegeti gresit) , ... (vezi toată discuția)
Furt calificat in circumstante atenuante. h11angel h11angel Buna ziua. Ma numesc \\\"Pop Ion\\\", student al facultatii de Automatica si Calculatoare, anul II. Am sa trec direct la subiect, rugandu-va sa va spuneti ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani trebuie sa fac 17 pot avea cazier? ContSters242379 ContSters242379 Salut am 16 ani trebuie sa fac 17 peste 4 luni. 2 prieteni de ai mei au furat un telefon de la un coleg de clasa unul din ei mi-a dat mie telefonul sa il tin ... (vezi toată discuția)