avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

Am un suzuki vitara pe care as dori sa-l înmatriculez.Am făcut plângere la Tribunalul Maramureș - contencios administrativ și fiscal și am primit termenul pentru data de 25.09.2013.Care e cea mai puțin costisitoare posibilitate sa-l înmatriculez mai repede de data mai sus menționata?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:09, 5 Noiembrie 2012
pai mai putin costisitoare decat cea aleasa deja nu exista.
daca vreti mai repede o inmatriculati cu plata taxei si apoi incercati sa o recuperati.
Puteti formula o cerere pentru acordarea unui termen mai recent, insa slabe sperante, dar totusi este o varianta.
azi am fost la anaf si erau acolo cateva persoane care au venit sa li se restitue taxa de mediu. spuneau ca se da inapoi . puteti merge sa intrebati daca se mai plateste.
Taxa se restituie numai în baza unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile. Nu am intalnit nici un caz in care organul fiscal sa restituie taxa din proprie initiativa sau ca urmare a unei simple cererii de restituire. Nici in forum nu s-a discutat vreodata asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda taxa inmatriculare vio_333596 vio_333596 Buna ziua! In urma unei hotarari definitive care a stabilit restituirea taxei auto cu dobanda legala ,se mai poate face demersuri pentru obtinerea dobanzii ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare lorecriss lorecriss Buna seara.As avea si eu o intrebare,daca se poate....Dupa cat timp iti primesti banii inapoi,din moment ce ti-a venit decizia de la tribunal acasa?Ce ar ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto in euro sau in lei ? oldestwolf2000 oldestwolf2000 buna seara ! este relativ complicat cu inmatricularea fara plata taxei, respectiv te poti astepta ca tii masina in fata blocului ceva vreme, cu toate ca vei ... (vezi toată discuția)