Buna ziua
A fost gasit asupra mea un box metalic pe care l-am declarat ca fiind gasit cu jumatate de ora inainte, am dat declaratie la politie si au inceput urmariea penala improtriva mea.....ofiterul care se ocupa de caz mi-a spus ca el o sa propuna o amenda administrativa, daca procurorul / judecatorul care se ocupa de caz zice ca raman doar cu amenda administrativa asa ramane daca nu......CE se intampla?asta ma intereseaza, amenda administrativa nu ramane inscrisa in cazier dar urmarirea penala?...inceperea acesteia?.....probabil incetarea acesteia. Prin faptul ca e posibil sa se ramana doar la o amenda....ramane in cazier? asta ma interezeaza,daca ramane ceva in cazier, pe ce durata si ce sanse am sa scap de urmariea penala, cum si cu ce consecinte.
Va multumesc anticipat.
multumesc......dar deocamdata sunt urmarit penal, daca ar fi sa-mi scot cazier acum ar aparea lucrul asta inscris.....in momentul in care se va da o deciezie atunci o sa apara in cazier ca sunt scos de sub urmarire penala........risc ceva mai mult decat o amenda administrativa? adica sa nu se lase cu o amenda administrativa si cu una penala sau nu stiu.....intreb:(
Doamna Gabriela are perfecta dreptate.Amenzile administrative nu sunt trecute in cazierul judiciar.Daca ati solicita acum cazierul judiciar,acesta va fi nepatat.Daca nu aveti antecedente penale,inclin sa cred ca puteti scapa cu amenda administrativa.
Amenda penala
milles
buna seara
am si eu o problema pe care doresc sa o clarific.
am fost urmarit penal din anul 2008 pana in anul 2011 cand s-a comunicat rezolutia ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale
vldstf
Am tot cautat pe internet, dar nu am gasit undeva, in legislatie, o definitie referitoare la ce inseamna ”antecedente penale”. Mai exact, cand o persoana ... (vezi toată discuția)