avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gresit sal incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gresit sal incadrare

Buna ziua,
Am preluat luna aceasta o firma cu 2 angajati cu salariul minim pe economie si am constatat ca nu au fost majorate salariile din 01.01.2011. Persoanele sunt incadrate cu 600 lei. Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 7 Noiembrie 2012
adimct2007 a scris:

Corect.
Daca este prevazuta in contractul colectiv de munca la nivel de unitate salarizare pe baza de coeficienti (2 pt studii superioare), atunci ar trebui corelate salariile cu aceste prevederi.


cum pot corela salariile?
Daca, de exemplu, in contractul colectiv de munca este prevazut coeficientul 2 pentru o functie prevazuta cu studii superioare iar salariul minim pe unitate este 700 lei (sau mai mare), salariul pentru full-time studii superioare este 1400 lei. Pentru contract de 4 ore, salariul este 700 lei.
Daca nu exista astfel de prevederi in contractul colectiv de munca la nivel de unitate, atunci pentru contract de 4 ore (chiar si pentru studii superioare), salariul poate fi 350 lei (in nici un caz mai mic).
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
adimct2007, utilizator
Coeficientul de ierahizare postat de dvs unde este prevazut ? .. din cate stiu nu este obligatoriu sa fie 2 ...

@ getafolescu

Daca exista ccm la nivel de unitate sau in reg.intern dispozitii privind coeficientii de ierarhare , atunci angajatorul este obligat sa-i aplice ... in acest sens, se va inmulti salariul minim cu coeficientul respectiv ...
Eu am spus "de exemplu". Poate fi oricat, 2 era stabilit in fostul CCM la nivel national si a fost preluat de multi in contractele la nivel de unitate. Din cauza asta am "spus" 2.
Este si normal intrucat v-ati reeditat mesajul dupa postarea mesajului meu ...

Alte discuții în legătură

Care este salariul minim aiai aiai pe care administratorul si asociatul unui SRL, care are studii superioare, ESTE OBLIGAT sa si-l dea? (in prezent are 700 lei brut) (vezi toată discuția)
Incadrare in munca oroles2010 oroles2010 Buna ziua! Acum 2 ani si jumatate am fost angajat la o firma pe un post care conform COR nu necesita studii superioare ci studii medii. Dupa un an am fost ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)