avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... rejudecare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

rejudecare dosar

am un dosar pt stabilirea succesiunii la care am facut recurs iar curtea de apel l a trimis spre rejudecare.ce se intampla la rejudecare?se ia totul de la 0?din nou martori si toate celelalte?pot lua anumite acte din dosarul actual?trebuie platita din nou taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:48, 3 Noiembrie 2012
Depinde cu ce dispozitii s-a dat decizia de casare si de trimitere a cauzei spre rejudecare. Se vor administra probe noi doar daca scrie in dispozitiv. Cand se caseaza o hotarare judecatoreasca si se trimte spre rejudecare, instanta de recurs, ca instanta superioara, dispune si ce anume sa se efectueze de catre instanta respectiva, cea care a primit din nou dosarul. Cititi dispozitivul hotararii si reveniti cu mai multe informatii pentru a va lamuri. Nu se plateste din nou taxa de timbru.

Achiesez la cele spuse de dna Leon....depinde foarte mult de ce anume a precizat in sentinta instanta care a dispus rejudecarea...
Depinde si daca instanta a casat atat decizia din apel sau si sentinta de la fond, daca instanta a dispus casarea totala sau partiala a hotararilor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente in recurs la tribunal. judecat fondul. cum ar putea fi trimis din nou dosarul in instanta pe fond la judecatorie? (vezi toată discuția)
Motive noi la rejudecare adinutza.2008 adinutza.2008 Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare cu trimitere ContSters22096 ContSters22096 buna seara, va sesisez in legatura cu urmatoarea problema: am formulat o contestatie la executare si am solicitat partajarea bunurilor detinute in comun cu ... (vezi toată discuția)