va sesisez in legatura cu urmatoarea problema:
am formulat o contestatie la executare si am solicitat partajarea bunurilor detinute in comun cu sotul (in contextul in care executorul a facut publicatie de vanzare asupra unui imobil - bun comun);
creditorul in intampinare a invocat caracterul comun al datoriei, insa, in acelasi timp, a achiesat la cererea de partaj pe care am formulat-o. instanta de fond a respins contestatia si cererea de partaj, motivand ca partajul se putea solicita in cadrul actiunii de divort.
in apel, instanta a casat sentinta si a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare, motivandu-si decizia pe achiesarea creditorului la cererea mea de partaj (cerere de partaj respinsa de prima instanta, asa cum am spus), retinand in acelasi timp faptul ca datoria este comuna.
In rejudecare exista posibilitatea ca instanta sa imi respinga din nou cererea de partaj?
In rejudecare ,instanta de fond,careia i-a fost retrimisa cauza,o va judeca tinand seama de indicatiile date de instanta de casare.Hotararea ,pe care o va pronunta instanta va fi in raport de probatoriile administrate de parti.
Necunoscand continutul dosarului,nimeni nu poate"pronostica" rezultatul hotararii care va fi pronuntata.
In caz de casare, hotararile instantei de recurs asupra problemelor de drept dezlegate, precum si asupra necesitatii administrarii unor probe sunt obligatorii pentru judecatorii fondului.