Un angajator mi-a promis anumite conditii de angajare, mi-a zis ca ma vrea pe postul pe care il are liber, a cerut sa demisionez de la locul de munca, iar dupa ce am demisionat si am mers sa semnam contractul de munca am gasit total alte conditii si a inceput sa-mi gaseasca motive pentru care nu a putul respecta promisiunile facute. Cum pot sa-l trag la raspundere? Inca nu am semnat contractul de munca. Poate fi vorba de ART 12 CP - Inselaciunea?
Pentru ca un angajator sa respecte conditiile de angajare, acestea trebuie trecute intr-un CIM, semnat de ambele parti si transmis la ITM.
Ar fi trebuit mai intai sa semnati acel CIM cu noul angajator, eventual sa va fi informat prin alti angajati ai firmei despre acele conditii, si apoi sa demisionati.
O plangere penala pentru inselaciune impotriva angajatorului nu va fi admisa, pentru ca nu o puteti dovedi. (art. 215 nu 12 C.pen).
Cu martori nu se poate dovedi promisiunile facute? Si mai detin o hartie (fara valoare juridica), scrisa de mana lui in care sunt trecute o parte din conditiile pe care le-a promis. Printr-o expertiza grafologica se poate demonstra ca este scrisul lui?
Codul muncii, la Art 17 alin 1- prevede obligativitatea unei informari prealabile a viitorului angajat referitor la anumite aspecte care vor fi prevazute in CIM. Insa nu se prevede forma sub care se face aceasta informare. Inscrisul pe care il am poate fi invocat ca informare prealabila?
Dureros este ca mi-am dat demisia si nu pot beneficia de ajutor de somaj. intentionez sa ajung la o intelegere, prin care sa ma anjageze macar o luna, dupa care sa-mi desfaca CIM, ca sa pot beneficia de somaj.
Mi-a dat o hartie care urmeaza sa o inscriu la AJOFM, prin care se spune ca ma angajeaza, programul de lucru, data inceperii contractului, durata contractului. Inregistrarea acestui document il obliga in vre-un fel sa ma angajeze?
Multumesc!
Da puteti sa-i faceti plangere penala pentru inselaciune si va recomand. Problema pe care e posibil s-o aveti e (in functie de cine e paratul), ca organele de cercetare si procurorii s-arputea sa nu faca nimic (pozitiv). Eu am facut plangere cu flagrant, probele fiind incombatabile si ancheta rezolvata de mine si n-am rezolvat nimic chiar daca am parcurs tot tacamul politist-procuror-judecator. Mai ramane sa le fac eu cazier penal la toti acestia si sa-i rog frumos sa se predea si sa faca niste penitenciar =D>
Pentru @justice 123
Daca tot dati sfaturi si consultatii, faceti-le in limba romana, ca sa intelegem toti.
Cuvantul "incombatabil" nu exista in limba romana, probabil ati vrut sa spuneti imbatabil.
Daca spuneti ca "ancheta rezolvata de mine si n-am rezolvat nimic", iar n-am inteles prea mare lucru. Fiti mai concret in exprimare, poate mai invatam cate ceva de la un acerb justitiar.
Inselaciune?
ContSters219685
asi vrea sa stiu daca se considera infractiune sau ce riscuri are o fata daca sta pe un sit si vb cu barbati straini si ei ii pun bani sa mearga la ei si ea nu ... (vezi toată discuția)