Gurile de aerisire din subsol au rolul lor si sunt prevazute acolo de constructor chiar in faza de proiectare a cladirii. Astuparea lor prin zidire ar insemna o modificare constructiva, asa cum am zidi geamul, usa de la intrare... Nu se mai realizeaza aerisirea, subsolul va fi mereu umed, imbacsit de mucegai si mirosul va izbucni pana in apartamente.
Dar, pentru perioada de iarna, aceste aerisiri se pot astupa cu vata de sticla sau alte materiale izolante pana in primavara, pentru a nu ingheta confuctele de apa ce trec prin subsolul blocului. Primavare se lasa iar aerisirile sa-si faca treaba, sa intre caldura de afara, sa se aeriseasca si sa fie un subsol uscat, aerisit si curat.
Noi asa procedam in fiecare an.
Inteleg. Dar nu exista prevederi legale care sa interzica blocarea? Din cate stiu, rolul lor este de a preveni acumularea eventualelor emisii de gaze in subsol si acces rapid pt furtunurile pompierilor in caz de incendiu
Exista o lege care interzice orice modificare a unei constructii fara un proiect insotit de avize corespunzatoare. Daca un proiectant decide ca aerisirea odata astupata nu poate provoca probleme, atunci se poate face asta.
Micile ferestruici ale subsolului pot fi acoperite cu sita pentru a se evita intrarea pisicilor sau aruncarii de obiecte din afara spre interior, dar asigura si aerisirea subsolului.
Acestea nu trebuie acoperite, blocate, sub nicio forma.
Aerisire beci
Timea10
Buna ziua ,
Am vazut pe acest site o intrebare asemanatoare dar totusi doresc oarecum sa lamuresc mai in detaliu aceasta problema.
Din aprilie am luat in ... (vezi toată discuția)