avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum as putea evita executorii judecatoresti pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum as putea evita executorii judecatoresti pentru datoriile fostului meu sot?

Sotul meu a facut niste datorii la banci, la care nu si-a mai achitat creditele, noi am divortat,nu sunt girant si nu am ipotecat cu nimic pt a obtine aceste credite iar acum mi se spune ca eu sunt obligata sa ii platesc datoriile chiar daca am divortat si ma vor executa silit luandu-mi locuinta si alte bunuri chiar daca nu mai sunt casatorita cu el pentru ca(asa spun ei) am fost casatoriti mai mult de 5 ani. Acum v-as ruga sa imi raspundeti, chiar exista aceasta lege in care sa ma oblige pe mine sa ii platesc datoriile fiind divortati? Eu de asememnea sunt o persoana cu handicap si cu un copil in intretinere, nu am nici o posibilitate de a-i plati aceste debite,ce solutii as putea avea pentru a nu ramane pe drumuri? Sau as putea sa trec locuinta pe numele copilului meu si eu sa fiu tutore legal pana va deveni major pentru a nu pierde totul?
Nu ne-ati precizat cand au fost facute acele credite. Sunt facute in timpul casatoriei? Care a fost destinatia creditelor? Nu ati facut si un partaj dupa divort?
Creditul a fost facut in anul 2008, in timpul casatoriei, iar partajul a fost facut, dar nu a fost specificat nimic despre lucrurile cumparate din acesti bani.
Cum adica a fost facut partajul ? A fost intre dvs fostii soti sau prin instanta ?

Pt ca la partaj se impart atat bunurile cat si datoriile. Prin urmare s-a hortarat sau nu ceva in legatura cu aceste credite?

Sotii sunt deopotriva obligati la achitarea obligatiilor asumate in timpul casatoriei, mai ales daca v-ati bucurat de bunurile obtinute prin acele credite.
Am facut partajul numai pentru impartirea bunurilor, nu si pentru a datoriilor, aici e problema, dar as putea sa imi trec bunurile pe numele copilului acum, eu fiindu-i tutore legal si asa sa pot sa nu ajung pe drumuri din cauza acestor debite?
Iar acest partaj a fost facut prin notar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Veti pute atrece bunul pe numele copilului daca la acest moment nu exista instituita vreo interdictie de catre creditori, insa acestia vor putea ataca actul si incerca s adovedeasca ca a fost facut in fraudarea drepturilor lor.

Luati legatura cu fostul sot sa incerce sa achite din credite (desi nu vad de ce le-ar achita el si nu si dvs -decat daca i-au ramas lui bunurile achizitionate prin acele credite) sau sa incerce sa ajunga la o intelegere/reesalonare cu creditorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)
Credit obtinut in timpul casatoriei alexandraned alexandraned Buna seara, Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii Crown Crown Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti. Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)