daca am un teren de 65 de ari si stiu sigur ca dupa desen trebuie sa am 50 metri latime si 130 metri lungime,pot sa-mi pun tarusuri la limite deci semne vizibile ca sa se vada ca pina unde este terenul meu,fara sa chem un topograf?Intreb asta pt. ca vecinul meu vrea din terenul meu cam 8 ari,spunind ca la el lipseste din teren 56 ari si degeaba ii spun ca eu in acte am 65 de ari,el tot vrea sa intre pe terenul meu.,si degeaba ii spun ca 130 metri ori 50 metri egal cu 65 ari nu intelege,degeaba am acte el vrea sa-mi ia din teren 8 metri din latime ca terul meu sa nu aiba 50 metri latime ci doar 48 metri in fata si in spate doar 42 metri,iar din lungimea terenului meu vrea sa-mi ia 4 metri.cine are aici dreptate eu care am acte pe acest teren sau vecinul ca zice ca la el lipseste din tereul lui 56 ari si mentionez ca el mai are vecini linga el si s-ar putea interesa ca nu are cineva mai mult tern astfel poate s-ar afla ca unde poate sa mai revendice,iar eu am doar drum linga mine si acest vecin care vrea din terenul meu.Deci pot sa pun eu semne vizibile inconjurind terenul meu?
Dvs. puteti pune tarusii, dar mai mult ca sigur, vecinul dvs. ii va scoate si ii va muta... si uite asa o sa va certati!
Cel mai bine este sa faceti o masuratoare topo, amandoi vecinii deodata, bazata pe actele ce le aveti atat dvs. cat si vecinul... dar, probabil ca nici asa ceva nu o sa vrea vecinul!
Atunci, va trebui sa apelati la instanta de judecata, sa depuneti o actiune in granituire, astfel ca, judecatorul sa dispuna expertize topo bazate pe actele ce le aveti si apoi sa pronunte o hotarare judecatoreasca, stabilind exact limitele hotarelor.
Trebuie vazute actele ....adica si ale vecinului. Cel mai bune esre. Faceti cadastru...daca nu va intelegeti veti ajunge in instanta pentru actiune in granituire.
Limita teren
laci72
Buna seara,am o intrebare,daca stie cineva sa-mi raspunda ii multumesc anticipat.Deci,am un teren de 65 ari,a fost topograf sa-l masoare,a facut actele ,dar nu ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)