avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Buna ziua. As dori sa aflu cateva aspecte despre aceasta tema. Daca cineva a stat in concubinaj, timp de 7 ani ce implica despartirea? Trebuie sa subliniez ca partenerul a locuit la domiciliul femeii, si nu au semnat niciun contract prenuptial asa cum inteleg ca se practica acum. Se pune problema de partaj in situatia asta?!
As mai vrea sa aflu, cum il scoate de pe rol, sau cum trebuie sa procedeze femeia pentru ca barbatul sa nu mai aiba domicilul la adresa ei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ella2389 , utilizator 21:06, 14 Noiembrie 2012
Nu se poate face partaj pentru ca barbatul nu are niciun drept de coproprietate sau de proprietate.
Femeia are dreptul de a cere evacuarea sa pe cale judecatoreasca.
Daca o agreseaza se poate urgenta solutionarea cazului.
Multumesc mult pentru raspuns Robert!

Mai are altcineva alta parere?
Va multumesc!
Pentru oricine se afla in situatia de mai sus expusa de mine si cauta un raspuns, trebuie sa stie ca in prima faza trebuie sa mearga la primarie sa dea declaratie ca fostul partener nu mai locuieste la acea adresa. Mi se pare normal in cazul in care se prezinta la domiciliu...politia nu ar avea ca sa ii faca daca se presupune ca inca locuieste acolo.

Continui sa am o nelamurire...referioare la partaj, se parte ca multe persoane spun ca se poate face asa ceva chiar si pentru concubinaj... ma poate ajuta cu un raspuns in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din locuinta in caz de concubinaj calin1973 calin1973 Care este procedura pentru a evacua din locuinta unul din partenerii de concubinaj si anume barbatul, sa-i zicem \\"B\\", in cazul in care femeia, sa-i zicem ... (vezi toată discuția)
Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)
Unde mã pot adresa? ContSters254934 ContSters254934 Buna ziua. Sunt proprietar in apartamentul in care locuiesc si am o problema in familie.Mai exact am discutii cu mama mea( care a parasit domiciliul in anul ... (vezi toată discuția)