Am nevoie de un dosar incheiat sa studiez pt un referat,daca fac o cerere, nefiind parte mi se va permite?fac la arhiva?dar sa il xeroxez mi se va permite??????
Poti sa faci o cerere adresata presedintelui instantei ,care in mod normal va trebui sa o aprobe,copie xerox nu cred ca o sa-ti dea voie sa faci,dosarul va trebui consultat in cadrul instantei.Este interzisa scoaterea dosarelor din incinta instantei. Vei lasa C.I. acolo pe toata durata consultarii dosarului si vei fi supravegheat in tot acest timp.
Cererea dvs. nu va fi aprobată. Potrivit art. 92, alin. (2) din Hotărârea CSM nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, dosarele si evidentele instantei privitoare la activitatea de judecata pot fi consultate de persoanele care justifica un interes legitim, adică un interes recunoscut de lege. Dvs. nu justificaţi un astfel de interes.
Nu cred ca veti putea studia un dosar in care nu ati fost parte. Cel putin in arhiva sigur nu vi se va da.
Daca faceti o cerere motivata catre presedintele instantei acesta va decide - in functie de ceea ce solicitati, de interesul justificat, de natura referatului pe care doriti sa il intocmiti - fie aprobarea studiului de dosar, fie va respinge cererea.
pe site la jurisprudenta nici macar decizia nu este scrisa , alte decizii sunt scrise pe jurisprudenta , mentionez ca dosarul e INCHIS , daca e dosar inchis si sunt publice deciziile dar probabil ca nu a scris grefierul pt site decizia , ce argumente sunt a fi respinsa cererea???
Studiu dosar
cerebel33
Daca am studiat dosarul inainte de a primi instiintarea si am solicitat xerocopii dupa documentele aflate la dosar,au vreo influenta ,,negativa ,,asupra mea ca ... (vezi toată discuția)