avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi se va permite sã studiez un dosar în care nu am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi se va permite sã studiez un dosar în care nu am fost parte ºi care îmi trebuie pentru un referat?

Am nevoie de un dosar incheiat sa studiez pt un referat,daca fac o cerere, nefiind parte mi se va permite?fac la arhiva?dar sa il xeroxez mi se va permite??????
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
andyand, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:56, 9 Noiembrie 2012
Poti sa faci o cerere adresata presedintelui instantei ,care in mod normal va trebui sa o aprobe,copie xerox nu cred ca o sa-ti dea voie sa faci,dosarul va trebui consultat in cadrul instantei.Este interzisa scoaterea dosarelor din incinta instantei. Vei lasa C.I. acolo pe toata durata consultarii dosarului si vei fi supravegheat in tot acest timp.
Cererea dvs. nu va fi aprobată. Potrivit art. 92, alin. (2) din Hotărârea CSM nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, dosarele si evidentele instantei privitoare la activitatea de judecata pot fi consultate de persoanele care justifica un interes legitim, adică un interes recunoscut de lege. Dvs. nu justificaţi un astfel de interes.
Nu cred ca veti putea studia un dosar in care nu ati fost parte. Cel putin in arhiva sigur nu vi se va da.

Daca faceti o cerere motivata catre presedintele instantei acesta va decide - in functie de ceea ce solicitati, de interesul justificat, de natura referatului pe care doriti sa il intocmiti - fie aprobarea studiului de dosar, fie va respinge cererea.
pe site la jurisprudenta nici macar decizia nu este scrisa , alte decizii sunt scrise pe jurisprudenta , mentionez ca dosarul e INCHIS , daca e dosar inchis si sunt publice deciziile dar probabil ca nu a scris grefierul pt site decizia , ce argumente sunt a fi respinsa cererea???
Nu are nicio importanta daca dosarul este solutionat sau in curs de judecare. Dvs nu aveti nicio calitate in acel dosar, nefiind parte.

In plus pe site la jurisprudenta nu apar toate hotararile pronuntate de instanta, ci selectiv unele dintre ele.

Alte discuții în legătură

Acces la dosare și la evidențele instanței Vasile1952 Vasile1952 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am voie sa cer copii de pe incheierile, sentintele sau deciziile unei instante, chiar daca nu sunt parte in dosarul ... (vezi toată discuția)
Consultare practica tribunal aidu aidu Va rog mult sa ma ajutati: am depus la arhiva tribunalului cerere sa consult cateva hotarari pronuntate de tribunal in unele dosare. Functionarii de acolo au ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar cerebel33 cerebel33 Daca am studiat dosarul inainte de a primi instiintarea si am solicitat xerocopii dupa documentele aflate la dosar,au vreo influenta ,,negativa ,,asupra mea ca ... (vezi toată discuția)