avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Studiu dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Studiu dosar

Daca am studiat dosarul inainte de a primi instiintarea si am solicitat xerocopii dupa documentele aflate la dosar,au vreo influenta ,,negativa ,,asupra mea ca si parat?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:17, 5 Martie 2014
Ciudat este ca ati putut studia dosarul la arhiva tribunalului inainte de a primi citatia ca parat, in dosarul respectiv. La arhiva trebuie sa prezentati citatia si cartea de identitate pentru a putea studia dosarul.
La fel de ciudat este - ce judecator (legal trebuia judecatorul de serviciu din ziua respectiva) v-a aprobat xerocopierea acestor documente. Grefierul/ arhivarul nu avea dreptul legal, sa aprobe de la sine putere xerocopierea dosarului.
Puteti fi intrebat in instanta de partea adversa si va trebui sa dati lamuriri.
Nu are nicio influenţă faptul că aţi studiat dosarul (chiar înainte de a fi citat, citarea neputînd constitui o condiţie a accesului părţii la dosar)sau că aţi solicitat copii ale actelor din dosar. ªi nici nu vă va cere cineva vreo lămurire cu privire la aceste aspecte.
care este legislatia care nu-mi permite citirea dosarului,atat timp cat fac parte din dosar ?
In practica uzuala de la arhiva tribunalelor, trebuie sa prezinti un document care sa ateste de ce esti interesat de un anume dosar. CI atesta ca sunteti persoana care va recomandati a fi.
Daca ati vazut dosarul in alte conditii, decat solicitandu-l la arhiva tribunalului este cu totul alta discutie. La fel daca ati intrat in posesia unor documente din dosar, altfel decat cu aprobarea scrisa a judecatorului de serviciu pentru a fi copiate din dosarul aflat la arhiva.
Daca orice dosar aflat la arhiva tribunalului ar fi disponibil oricarui cetatean care doreste sa-l citeasca, despre ce fel de justitie s-ar mai putea discuta ?
Domule gigipopa,eu am studiat dosarul in calitate de parat,daca nu figura numele meu in dosar de la arhiva nu-mi permitea acest lucru dna grfier de la arhiva.

Alte discuții în legătură

Probleme cu grefierii Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Ca mai tot avocatul care se respecta, mai merg si eu pe la arhivele instantelor. Azi, am fost, la VII - comercial la TMB. Nu mica mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Dosarul cauzei/xerox michi michi daca doreste cineva sa xeroxeze documentele aflate in dosarul cauzei, dupa incheierea acesteia, bineinteles fiind parte, cum trebuie sa procedeze...Trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Abuz in seviciu mfd3 mfd3 As dori sa ma indrumati ce cai de atac exista in urmatoarea situatie: -In cadrul unui proces civil pe care l-am castigat atat la Judecatorie cat si la ... (vezi toată discuția)