Buna ziua!
Ca mai tot avocatul care se respecta, mai merg si eu pe la arhivele instantelor.
Azi, am fost, la VII - comercial la TMB. Nu mica mi-a fost surprinderea, ca grefierul care era in locul Adinei, dupa ce i-am cerut dosarul, sa-mi spuna ca nu poate sa mi-l dea la xerox, pentru ca inca nu a fost prima sedinta si desigur nu imi apar creditorii in prima incheierea de sedinta.
Intrebarea mea e urmatoarea: are voie sa faca asa ceva? Pentru eu nu am mai intalnit asa situatie.
Desigur ca i-am facut dovada ca sunt avocatul partilor si ca la randu-ne am depus cerere de admitere a creantei... dar nimic... NU si NU si NU, n-a vrut sa-mi dea dosarul la xerox, doar la studiu.
Lamuriti-ma va rog, cum sa procedez sa xeroxez ceea ce am nevoie din dosar.
Multumesc,
Mihaela B.
Da, asa etste, mi s-a mai intamplat si mie....
Insa le-am pus la punct pe duduile de la arhiva.....
Bine ar fi sa faci o cerere in acest sens, iar daca nu se poate nici asa....
atunci cu siguranta exista temei pentru ca instanta sa amane judecata cu inca un termen, pentru luare la cunostinta (iar dovada o faci cu acea cerere)...
Cu stima,
E stupida situatie dvs si de asemenea ridicola. Eu as merge cu o cerere facuta in scris prin care solicitati aprobarea spre studiu si xerox a dosarului respectiv pe care sa o depuneti la presedintele instantei, ca sa vada cum trateaza subalternii lui justitiabilii, si in special avocatii. Nu exista o regula care sa interzica efectuarea unor copii xerox din dosar. Atunci de ce ar mai exista xerox pentr jusitiabili in instanta? Si mai mult decat atat, argumentul arhivarei ca nu a fost primul termen de judecata e la fel de absurd. Cum sa facem apararea partilor pe care le reprezentam daca nu ni se permite accesul la dosar? Actele din dosar nu sunt secrete, avocatii care reprezinta partile au dreptul sa le studieze si sa faca copii xerox dupa ele.Mergei la presedintele instantei sau la altcineva din conducerea acelei instante si sesizati problema,
La Oradea ni se permite studiul si efectuarea unor copii xerox din dosar, pe baza unei cereri scrise si a platii unei taxe de timbru de 2 lei. Bine ca macar ni se fac copii xerox. M-am mai intalnit cu colegi din Bucuresti la arhiva Tribunalului Bihor care au ramas placuti surprinsi de modul in care au fost tratati de arhivari si modul cum functioneaza studiul dosarelor. Nu mi-a venit sa cred cand mi-au spus ca la Tribunalul Bucuresti sunt tratati intr-un mod total diferit in sens negativ. Dvs confirmati din nou acest lucru. Eu cred ca problema va trebui transata intre conducerea instantelor si conducerea Baroului, dar ea trebuie sesizata si conducerii instantelor si Baroului.
Imi da voie sa studiez dosarul, insa nu mi-l trimite la xerox (pentru motivul mai sus amintit). Da, stiu care e situatia la instantele din tara, am fost la cateva in apropiere, (Braila, Galati, Prahova, Giurgiu... inclusiv la Buftea / Cornetu), nu se cenzureaza astfel de cererei; insa la Tribunalul Bucuresti, (si nu numai) arhivarii fac ce doresc ei, dupa bunul plac al inimii lor. Am facut o cerere, maine voi relua randul... sper cu ceva mai mult succes.
Multumesc, mult pentru mesaje.
P.S. Oricum, la nici o alta arhiva nu e nebunia de la VII comercial... numai la arhiva / registratura acestei instante e posibil asa ceva (si de altfel, acolo e posibil orice); inclusiv sa formam rand de la ora 07.00 pentru a putea avea siguranta ca la 9.00 cand incepe programul vom avea privilegiul sa ne numaram printre cei care intra in arhiva si consulta dosarul / dosarele.
Bună Ziua
am si eu o intrebare? vi se admisese cererea de inscriere la masa credală? dacă Da, atunci eraţi parte în dosar, iar arhivarul avea obligaţia să vă dea dosarul la studiu şi să vă xeroxeze paginile din dosar.
dacă nu vi se admisese cererea de înscriere la masa credală, persoanele juridice sau fizice pe care le reprezentaţi încă nu erau parte in dosar, deci, după părerea mea, arhivarul a procedat în mod corect.
dacă arhivarul a spus că are nevoie de încheierea de şedinţă pentru a vedea care sunt părţile din dosar puteţi să îi spuneţi să printeze un citativ al dosarului (dacă părţile au fost introduse în sistem)
Dosarul cauzei/xerox
michi
daca doreste cineva sa xeroxeze documentele aflate in dosarul cauzei, dupa incheierea acesteia, bineinteles fiind parte, cum trebuie sa procedeze...Trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar
cerebel33
Daca am studiat dosarul inainte de a primi instiintarea si am solicitat xerocopii dupa documentele aflate la dosar,au vreo influenta ,,negativa ,,asupra mea ca ... (vezi toată discuția)