Ma intereseaza sa fac copii xerox dupa un dosar aflat la parchet dupa ce il voi studia pentru a formula o cerere de revizuire.
Clientul meu nu a fost parte in dosar dar eexista o legatura care ma intereseaza deoarece martorii din dosar au fost invinuiti de marturie mincinoasa.
Parchetul a respins in mod surprinzator cererea.
A avut cineva o astfelnde situatie?
Parerea mea este ca exista dreptul la studiu si la xerox in acest caz.
La instante nu am avut astfel de probleme si am primit drept de studiu si de xerox fara a avea clientul parte in acel dosar.
Nu, s-a dat NUP la martori dupa ce parchetul s-a autosesizat pe marturie mincinoasa.
Intre timp clientul meu a fost condamnat si vreau sa stiu ce au declarat martorii din procesul unde am eu clientul.
Ma refer la declaratiile unde martorii au fost cercetati penal si nu la dosarul unde a fost condamnat la instanta clientul meu.
Iar eu...m-am apucat sa fac investigatii...si sa caut solutii...
Insa...ma obstructioneaza...
Nu pot incepe revizuirea pana nu am toate elementele.
Sunt curios ce au declarat la parchet.
Le-am invocat eu ceva dar nu au inteles.
Abia acum trebuie sa le explic ca am acces la dosar oricum si daca vreau sa scriu doctrina sau sa le analizez jurisprudenta.
Asta vine in subsidiar.
Deocamdaa nu stiu cum a motivat respingerea dar deja o sa motivez ca imi dau seama de cele 3 randuri ale lor de motivare...
Din moment ce am de facut o revizuire in mod normal nu pot avea contra argumente pertinente...dar traim in Romania...si e posibil ca aceasta sa fie practica parchetului.
Este nelegala dar...asa e des in Romania in probleme de drept mai dificile de inteles pentru procurori.
La instante am avut mereu acces la dosar dar nu prin arhivari care imi ziceau ca nu am dreptul...
Eu va intreb, ca incerc sa gasesc totusi baza legala in situatia descrisa de dvs si nu reusesc.Este important sa va intemeiati in drept solicitarea, altfel sansele sunt minime.