avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Studiere dosar de avocat la parchet fara ca sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Studiere dosar de avocat la parchet fara ca sa reprezinte vreo parte din dosarul penal solutionat

Ma intereseaza sa fac copii xerox dupa un dosar aflat la parchet dupa ce il voi studia pentru a formula o cerere de revizuire.
Clientul meu nu a fost parte in dosar dar eexista o legatura care ma intereseaza deoarece martorii din dosar au fost invinuiti de marturie mincinoasa.
Parchetul a respins in mod surprinzator cererea.

A avut cineva o astfelnde situatie?
Parerea mea este ca exista dreptul la studiu si la xerox in acest caz.

La instante nu am avut astfel de probleme si am primit drept de studiu si de xerox fara a avea clientul parte in acel dosar.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:23, 29 Martie 2014
Nici acum nu s-a fixat termen pe noua procedura si nu am deloc acces la informatii referitoare la camera preliminara in ceea ce priveste dosarul de la parchet.

Cei de la arhiva nu au nici ei informatii.

Oare va intra dosarul in arhiva sau nu?

A prins cineva dosarul in arhiva pe procedura instituita de art 340 NCPP pana acum?

Eu tot ce am scris in motivari am facut-o fara sa vad dosarul si ceea ce va raspunde parchetul care va vedea dosarul eu nu voi putea verifica.
Nici sedinta publica nu va fi...

Mai bine eram de rea-credinta si vedeam dosarul...pe vechea lege chiar daca depuneam plangerea la instanta prematur...

Cred ca legea noua nu este deloc grozava pe aceasta noua procedura...scrisa si in cazul meu nu cred ca va intelege mai nimic judecatorul daca nu va putea sa asculte verbal...
Argumentarea este extrem de sofisticata si complexa si daca nu intelege anumite lucruri e posibil sa nu inteleaga mai nimic...
I-am mai cerut si o expertiza tehnica in plangere si o sa ii depun o expertiza extrajudiciara...pentru clientul meu care nu este parte in dosarul parchetului dar care este parte la instanta...

Odiseea continua...
Astazi am vrut sa depun acte la dosar si de la arhiva mi-a spus ca nu le poate primi ca nu are dosarul care nu stie unde este.
I-am spus eu ca e la judecatorul de camera preliminara.
Mi-a zis sa depun cererea si actele la relatii cu publicul.
Am facut o cerere pentru a depune o alta cerere (adica cerere pentru a depune o alta cerere...cu acte la dosar...) si am solicitat si introducerea dosarului in arhiva pentru a putea sa depun acte la dosar.Apoi am mers sa o depun.
De la relatii cu publicul a mers urgent la presedinte.
M -a trimis inapoi la arhiva si am depus o alta cerere pe care am solicitat doar sa fie trimis dosarul la arhiva.
Mi s-a spus ca e posibil sa se piarda cererea si actele deoarece nu are dosarul si nu le poate duce la camera preliminara.
I-am spus doamnei ca o ajut eu cu acea cerere de trimitere a dosarului la arhiva...de la judecator.
Ma omoara camera preliminara...ca am impresia ca in clipa de fata nu stiu daca sa dea dosarul la arhiva...desi nimic nu interzice asa ceva...
S-a fixat in schimb termen de judecata ca nici termen nu era fixat...pana astazi...
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dupa primul termen pe camera preliminara si dupa ceva timp, dupa termen si aproape sa nu prind dosarul a trimis parchetul dosarul...
Am facut xerox dupa dosar.
Nu cred ca a vrut parchetul sa trimita dosarul dar nu a avut incotro...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se pare ca s-au facut doua dosare penale si imi lipseste declaratia unui martor care a fost cercetat penal...deoarece mai exista un dosar separat...
Este tocmai martorul cheie care a fost in masina cand a avut loc accidentul rutier...

Am vazut dosarul, l-am studiat si am facut xerox...dar acum trebuie sa o iau de la capat...#-o

Acum mai trebuie sa aflu si de ce s-a procedat asa...si asta este partea cea mai usoara...

Sa vad cum aflu numarul de dosar pentru martorul cheie ca acum vor intra in silentio stampa procurorii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei ada123456 ada123456 Am revenit : suspendata de 15 luni in urma unei plangeri penala , am primit odonanata de la procuror cu NUP si amenda adm . de 1000 ron , apoi de la ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire - parchet xuser xuser In cazul in care formulez o cerere de revizuire: 1. pot sa cer audierea mai multor martori noi? 2. dosarul va primi un alt procuror de caz, sau va ramane ... (vezi toată discuția)