Ma intereseaza sa fac copii xerox dupa un dosar aflat la parchet dupa ce il voi studia pentru a formula o cerere de revizuire.
Clientul meu nu a fost parte in dosar dar eexista o legatura care ma intereseaza deoarece martorii din dosar au fost invinuiti de marturie mincinoasa.
Parchetul a respins in mod surprinzator cererea.
A avut cineva o astfelnde situatie?
Parerea mea este ca exista dreptul la studiu si la xerox in acest caz.
La instante nu am avut astfel de probleme si am primit drept de studiu si de xerox fara a avea clientul parte in acel dosar.
Noul cod nu reglementeaza o astfel de situatie.
Daca nu e parte in dosar nu exista acces la dosar.
Adica va fi la fel...
chestia e ca aici s-a ajuns la o condamnare ca urmare a unei manevre specifica...E o smecherie pe care o banuiam dar nu am patit-o pana acum.
Clientul a avut avocati multi si cunoscuti ar tot a fost condamnat definitiv.
Nu au avut alt vinovat si mie imi pare dubioasa condamnarea.Acum imi pun si bete in roate ca sa investighez...
S-a considerat marturie mincinoasa si apoi nu s-a intamplat nimic.
Acum nu imi e permis accesul la dosar ca sa aflu ce s-a intamplat.
Este o grava incalcare de drepturi si cand consider ceva drept fac ca sa fie drept...indiferent cum...
Deocamdata sa vad ce va decide prim-procurorul...pana la instanta...
Daca i-as explica problema verbal ar fi posibil sa fie altceva.
Ar intelege ca poate exista un risc si pentru parchet la instanta desi poate parea greu de crezut pentru ei...
Nici eu nu am chef de instanta ca o sa iasa cu foc de artificii...
Cazul care ma intereseaza nu e al lor.
Este insa posibil sa vreau sa le atac solutia de NUP la instanta...si asta nu cred ca le-ar fi pe plac...
Se pot crea tot felul de versiuni...
Ma gandesc sa atac si NUP-ul dat pentru martori chiar daca nu am vazut dosarul.Practic nu am de ales...
Oricum presupun ca ar fi trebuit atacat dar nu vroiam sa il atac aiurea fara sa analizez mai intai piesele dosarului si sa fac o motivare argumentata pe ceea ce vad si nu pe ceea ce presupun.In general, totusi presupun bine si sper ca si de aceasta data sa am intuitie corespunzatoare...
In acest fel trebuie sa trimita dosarul la instanta.
Oricum ar fi fost obligati sa il trimita dar...cine stie...ce ar mai fi facut...
Nu cred ca se poate judeca o plangere fara dosar dar...am inteles de la dvs. ca ati patit asa ceva...
O sa am si plangerea pentru NUP si daca nu reusesc sa iau legatura verbal cu prim-procurorul pentru a incerca medierea conflictului voi depune si plangerea pentru NUP.Adica incerc sa nu o depun pana nu vorbesc cu prim-procurorul.
Ar fi inca un pas inainte de instanta si ar putea sa analizeze mai atent ceea ce este...scris...daca verbal nu se va putea...
Acum exista o alta problema.
Prim-procurorul nu a raspuns si s-a intrat pe procedura art. 340 din Noul Cod de procedura penala...
Culmea ghinionului...
Iarasi se va pierde timp...