avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme dobanda si restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme dobanda si restante

Buna seara!Tatal meu are un cont la o banca.A facut un imprumut de 5000 lei ( 50 mil lei vechi ) si la sfarsit trebuie sa dea inapoi 8600 lei.Pana aici totul este normal doar ca atunci cand a facut imprumutul era o chestie cu anumite carduri de nevoi personale pe care el l-a respins.Cu toate ca l-a respins, a fost contactat de catre banca si i s-a spus ca trebuie sa plateasca intretinerea acelui cont ( card ) pentru care el nu a vrut sa semneze.Creditul de 5000 de lei a fost facut acum aproximativ 3 ani si nu are nici macar o zi intarziere cu plata, dar l-a trecut la rau platnici deoarece nu a vrut sa achite acea intretinere de cont pe care nu a vrut sa-l faca.Ce masuri se pot lua in privinta asta?Poate sa dea banca in judecata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:41, 4 Noiembrie 2012
Taxa de administrare cont nu are legatura cu cardul, nu i se cere taxa pt card. Oricum, sa ceara in scris explicatii bancii, apoi daca i se pare ca i se cer bani pe nedrept, adica taxa respectiva nu e prevazuta in contractul de imprumut, poate reclama la protectia consumatorului si da, poate sa dea si banca in judecata, accesul la justitie nefiind limitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de salarii ce nu a fost inchis timp de 5 ani! lauricafl lauricafl Buna ziua! Am urmatoarea problema. Am avut un card de salarii la banc post. In iunie 2004 firma la care lucram a incheiat conventia cu Banc post si a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu eu am facut acum 2 ani si ceva un imprumut la o banca.am ramas fara serviciu si nu am mai putut sa achit ratele.acum am un cont la o alta banca pt salariu,iar ... (vezi toată discuția)
Raportat abuziv la biroul de credite valeantudor valeantudor Buna ziua. Am patit o chestie interesanta ... am vrut acum o saptamana sa imi fac un card de cumparaturi si am fost refuzat pe motiv ca sunt raportat la Biroul ... (vezi toată discuția)