avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Card de salarii ce nu a fost inchis timp de 5 ani!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Card de salarii ce nu a fost inchis timp de 5 ani!

Buna ziua!
Am urmatoarea problema. Am avut un card de salarii la banc post. In iunie 2004 firma la care lucram a incheiat conventia cu Banc post si a trecut la Transilvania. Toata lumea a mers si a inchis cardurile (trebuia facut individual) inclusiv eu. Totul bine si frumos pana saptamana trecuta cand am vrut sa fac un credit. banca la care am fost a zis ca nu se aproba creditul deoarece sunt in biroul de rau platinici. Am intrebat si eu cum si de unde si a zis ca nu poate sti si m-a indrumat sa trec pe la toate bancile sa vad ce si de unde. Am ajuns si la banc post si surpriza: Cardul meu de salarii nu a fost inchis, iar de anul trecut din mai sunt trecut cu o suma restanta de 140.000 si implicit in biroul de rau platnici. Ce pot sa fac acum. Eu stiu ca am inchis acel cont, dar bineinteles ca nu mai am acea hartie de inchidere a contului. Vreau sa stiu daca banca este obligata sa ma anunte in scris ca am vreo datorie la ei (si daca da, care lege stipuleaza?) sau pot direct sa ma treaca la rau platinici? Mentionez ca acasa nu am primit nici un fel de hartie (somatie de a plati sau informare de datorie). Ce modalitati as avea sa fiu scos de la rau platnici? Apropo, am platit acum acea suma :).
Cel mai recent răspuns: ContSters89128 , utilizator 17:31, 5 Decembrie 2009
E o problemă valabilă şi la alte bănci.
Trebuie avute în vedere următoarele:
-cine a deschis contul cu card trebuie să închidă acel cont ( a se vedea salariaţii unor unităţi care a trimis oamenii în şomaj şi pentru care cardul a fost făcut de biroul contabilitate);
-banca trebuia sa avertizeze titularul de card pentru expirare sau nealimentare cont;
Faptul că aţi plătit suma restantă este o dovadă a bunei credinţe a dumneavoastră.
Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face. Din cauza ca acum sunt in biroul de rau-platnici nu pot sa mai fac la nici o banca nici un credit. Si revin cu intrebarea: este vreo lege care obliga banca sa te anunte ca ai o datorie la ei inainte sa te treaca in biroul de rau-platnici?
Am vreo sansa sa fortez banca sa faca cerere de retragere din biroul de rau-platnici (pentru ca peste tot mi se spuen ca doar banca care m-a introdus ma poate si scoate).

Va multuemsc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
lauricafl, utilizator
Din păcate asta este politica băncii.Încercaţi să ajungeţi la o înţelegere amială.
incercati sa solicitati chiar la banc post un imprumut aproape sigur veti primi de acolo majoritatea bancilor fac smecheria asta , va baga in biroul de credite dar daca mergeti la ei sigur va dau orice imprumut doriti , faceti o incercare si o sa va convingeti sigur
daca sunteti inscris in biroul de credit celelalte banci nu va mai imprumuta , dar banc post sigur va imprumuta chiar ma mir ca nu sau oferit pana acum sa va acorde un imprumut
in felul acesta deveniti clentul lor ,,fidel ''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit-sfat anamaria1888 anamaria1888 Am avut un card de credit si am solicitat inchiderea acestuia in luna martie. 2012. Acum o luna am vrut sa-mi fac un credit pentru casa si se pare ca ... (vezi toată discuția)
Stergere rau platnic Zoli13 Zoli13 Am avut un credit la o banca. Am fost raportat la o firma de recuperare. Am achitat creditul in urma cu vreo 6 ani. Firma unde lucrez a vrut sa imi vireze ... (vezi toată discuția)
Consultare situatie biroul de credit dangeorge dangeorge Buna ziua, Am avut un credit luat in 2005 care ulterior s-a prescris. Nu a fost vina mea, e mai complicat. Am consultat Biroul de Credit acum cateva ... (vezi toată discuția)