avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator SRL : si contabil? contributii sociale ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator SRL : si contabil? contributii sociale obligatorii?

Buna seara,

Administratorul (unic, asociat unic) unui SRL propriu nou infiintat, fara angajati, poate tine si evidenta contabila a societatii (in conditiile in care de profesie este economist)? In ce baza legala si sub ce forma (contract de munca, conventie civila, contract voluntariat, sau fara vreun contract)?

Administratorul (in conditiile de mai sus si in cazul in care administrarea propriei societati se doreste "gratuit") este obligat la plata contributiilor sociale, conform OUG 125/2011, fiind obligat la existenta unei remuneratii de administrator sau contract de mandat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 11:58, 4 Noiembrie 2012
1.Responsabilitatea tinerii evidentei contabile presupune drepturi si obligatii. In aceasta speta este vorba mai ales de obligatii , ceea ce presupune si existenta unui CIM (chiar daca dvs. sunteti si administrator), o fisa a postului si tot ceea ce presupune existenta unui CIM.
2.Nu sunteti obligat la nimic sub aspectul contributiilor sociale pentru functia de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale si declarative pt optarea tinerii ev. la un srl de un economist gabinemo gabinemo Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile fiscale in cazul incheierii unui contract civil pentru tinerea evidentei contabile la un SRL de catre un ... (vezi toată discuția)
Srl cu administrator fara salariu MihaiTeo MihaiTeo Buna ziua, Am o nelamurire. Vreau sa deschid un SRL in care eu sunt asociat cu alta persoana si vom mai angaja un administrator si 2 tehnicieni. Eu ma voi ... (vezi toată discuția)
Mandat remunerat florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu, in cazul unei asociatii de proprietari, cenzorii, presedintele si vicepresedintele asociatiei sunt obligati sa incheie ... (vezi toată discuția)