Subsemnatul , am incheiat cu Primaria , in anul 1998, un contract de inchiriere a unui teren pentru amplasarea unui garaj. In acest contract s-a prevazut ca termen de inchiriere: ”pe durata nedeterminata”.
Dupa inchiriere mi s-a impus (in autorizatia de construire) sa execut (sau sa-l cumpar) garajul dupa un anumit tip fabricat de o societate comerciala, care era din beton armat. Eu m-am conformat si l-am cumparat.
Acum Primaria sa someaza sa iau acest garaj de acolo, ca terenul l-a dat unui cetatean.
Avand in vedere ca acest garaj este din beton armat, avand o durata de viata destul de mare ( ~ 50-60 ani), consider ca solicitarea demolarii lui la doar 14 ani de la constructie este un abuz.
Puteti sa-mi precizati care este legislatia ce ma poate apara de acest abuz ? si
De cand se aplica in Romania ?
Studiati cu atentie clauzele cuprinse in contractul de locatiune si veti constata ca exista prevedere asumata de dvs prin care locatorul isi rezerva dreptul de a inchria terenul respectiv de a rezilia contractul conform interese proprii
In conditiile in care dvs nu ati inteles sa achizitionati terenul,pe cale de consecinta primaria a apreciat avantajoasa oferta "cetateanului"