avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contract inchiriere pe durata nedeterminata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contract inchiriere pe durata nedeterminata

Subsemnatul , am incheiat cu Primaria , in anul 1998, un contract de inchiriere a unui teren pentru amplasarea unui garaj. In acest contract s-a prevazut ca termen de inchiriere: ”pe durata nedeterminata”.
Dupa inchiriere mi s-a impus (in autorizatia de construire) sa execut (sau sa-l cumpar) garajul dupa un anumit tip fabricat de o societate comerciala, care era din beton armat. Eu m-am conformat si l-am cumparat.
Acum Primaria sa someaza sa iau acest garaj de acolo, ca terenul l-a dat unui cetatean.
Avand in vedere ca acest garaj este din beton armat, avand o durata de viata destul de mare ( ~ 50-60 ani), consider ca solicitarea demolarii lui la doar 14 ani de la constructie este un abuz.
Puteti sa-mi precizati care este legislatia ce ma poate apara de acest abuz ? si
De cand se aplica in Romania ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:41, 3 Noiembrie 2012
Studiati cu atentie clauzele cuprinse in contractul de locatiune si veti constata ca exista prevedere asumata de dvs prin care locatorul isi rezerva dreptul de a inchria terenul respectiv de a rezilia contractul conform interese proprii
In conditiile in care dvs nu ati inteles sa achizitionati terenul,pe cale de consecinta primaria a apreciat avantajoasa oferta "cetateanului"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire, superficie, uzucapiune, concesionare teren pt. garaj legal construit GhiVal GhiVal Am construit in 1995 (cu autorizatie) un garaj, pe terenul proprietatea Statului Roman. Garajul a fost dat in folosinta definitiva in 1998 si inscris in ... (vezi toată discuția)
Distanta minima intre garaje ContSters141667 ContSters141667 Buna ziua, Ma numesc Bardosi Janos, a-si dorisa va adresez o intrebare: - Am un garaj care face parte dintr-un grup de 7 garaje pe ... (vezi toată discuția)
Pentru garaj am incheiat un contract de inchiriere pe termen ... marian_badea marian_badea Pentru garaj am incheiat un contract de inchiriere pe termen de 5 ani ,16.04.2019 - 15.04.2024, intre primarie si subsemnatul. In anexa la HCL, insa, ... (vezi toată discuția)