avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru garaj am incheiat un contract de inchiriere pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru garaj am incheiat un contract de inchiriere pe termen ...

Pentru garaj am incheiat un contract de inchiriere pe termen de 5 ani ,16.04.2019 - 15.04.2024, intre primarie si subsemnatul. In anexa la HCL, insa, termenul de inchiriere este 16.04.2019÷15.04.2023 (un termen de inchiriere de numai 4 ani), in contradictie cu termenul de inchiriere de 5 ani, din contract si totodata in contradictie cu 2 articole din HCL, care prevad termene de inchiriere de 6 luni sau 5 ani - “Se aproba incheierea unui nou contract prin tacita relocatiune pe perioada determinata de 6 luni sau de 5 ani, dupa caz, pentru terenurile pe care sunt amplasate constructii provizorii cu destinatia garaj ').
Subsemnatul a achitat impozitul pe teren si garaj, pe tot anul 2023, conform contractului.
La solicitarea mea ( in urma unui telefon de la primarie), de a se confirma valabilitatea termenului inscris in cotract de 15.04.2024 sau prelungirea contractului pe 5 ani, mi s-a comunicat ca solicitarea mea nu a intrunit nr. de voturi necesar prelungirii contractului , iar contractul meu a expirat in 15.04.2023 si trebuie sa eliberez terenul.
Oare contractul nu este un document juridic si termenele din contract trebuie respectate? Oare, prin faptul ca ei au hotarat prin HCL termen de inchiriere de 4 ani in contradictie cu propriile lor articole din HCL nu este o incalcare a legii? Pot sa-mi anuleze un contract, desi este valabil?
Ce ar trebui sa fac, astfel incat eu sa pot folosi garajul pna la 04.2024?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:25, 10 Mai 2023
Analizati necesitatea solutionarii in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tacita relocatiune celentana26 celentana26 Buna! Inceea ce priveste tacita relocatiune ma intereseaza daca opereaza si in cazul contractelor de inchiriere a unui imobil (suprafata de teren de sub un ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare constructie ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta, in urma cu ceva timp am detinut o constructie intr-un parc bucurestean, aceasta constructie a fost demolata prin dispozitia ... (vezi toată discuția)