avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... desfiintare constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

desfiintare constructie

buna ziua

am urmatoarea speta, in urma cu ceva timp am detinut o constructie intr-un parc bucurestean, aceasta constructie a fost demolata prin dispozitia primarului, in somatie se facea referire la :
- art 33, din legea privind constructiile aflate pe domeniul public, mentionez ca exista autorizatie de construire valabila, emisa de organele abilitate, dar contractul de inchiriere nu mai fusese prelungit, iar eu nu am efectuat nici un demers in acest sens deoarece de la termenul cand expirase contractul de inchiriere pana la sosirea somatiei de demolare trecusera aproape 6 luni, timp in care locatarul m-a lasat sa utilizez bunul, si de asemenea s-a incasat si chiria, astfel am considerat ca opereaza tacita relocatiune
- art 68, legea 215/2001
intrebarile mele sunt:
- primarul , in ce conditii poate emite aceste dispozitii, deoarece in legea 215 nu este prevazut ca ar avea nevoie de acordul consiliului local, ci doar ca poate emite dispozitii cu caracter normativ;
- in cazul operarii tacitei relocatiuni, contractul poate fi denuntat oricand de catre una dintre parti?
- nu a fost un abuz , avand in vedere faptul ca autorizatia de constructie exista, iar in ceea ce priveste contractul acesta a fost prelungit tacit?
- exista vreo cale de atac, care ar putea avea sanse de castig, totusi este vorba despre un prejudiciu destul de mare, si de peste 50 de locuri de munca

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 10:15, 23 August 2013
Nu ati precizat termenul scurs de la data comunicarii somatiei si nici in ce calitate ati ridicat constructia.Nu ati mentionat decat ca ati fost chirias si ca v-a expirat durata contractului de inchiriere.....Daca mai sunteti in termenul de contestare a somatiei trebuie sa o contestati la instant, in caz contrar nu mai aveti nimic de facut, doar daca in contract se prevede expres ca opereaza si tacita relocatiune.Altfel e greu de castigat....
- constructia era un restaurant plus terasa, pt ridicarea constructiei existau toate avizele, iar terenul era inchiriat de la Administratia parcuri si gradini pe termen de 3 ani, nicaieri nu scria de tacita relocatiune, dar am considerat ca cf legii daca locatarul nu m-a notificat timp de 6 luni (de la expirarea contractului pana la primirea somatiei), ba mai mult s-a incasat si chiaria lunara, ca opereaza tacita relocatiune; nicaieri nu este prevazut ca opereaza tacita relocatiune.
- somatia nu avea nici un termen de contestare, iar evenimentul a avut loc acum 6 ani;
in actiunile inaintate catre instanta avocatii au precizat faptul ca primarul a emis aceasta dispozitie de demolare fara avizul consiliului, iar intrebarea mea este daca poate face acest lucru; de asemenea avocatii mei s-au "legat" si de tacita relocatiune a contractului de inchiriere precum si de faptul ca toate avizele erau la zi. Totusi in contractul de inchiriere este specificat clar ca "din motive de interes public locatarul are obligatia sa elibereze spatiul in termen de 72 ore"
acestea fiind spuse , precum, avand in vedere si faptul ca au trecut 6 ani de la eveniment, ar mai exista vreo portita legislativa care sa ma ajute sa ma adresez instantei?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati calculate la tacita relocatiune Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Se calculeaza penalitati la tacita relocatiune? Penalitatile pot fi asimilate garantiilor? Contractul care a expirat avea mentionte penalitati de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune celentana26 celentana26 Buna! Inceea ce priveste tacita relocatiune ma intereseaza daca opereaza si in cazul contractelor de inchiriere a unui imobil (suprafata de teren de sub un ... (vezi toată discuția)