avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tacita relocatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tacita relocatiune

Buna!
Inceea ce priveste tacita relocatiune ma intereseaza daca opereaza si in cazul contractelor de inchiriere a unui imobil (suprafata de teren de sub un magazin-destinatie teren stabilita prin HCL- direct nu prin licitatie).
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:17, 23 Iunie 2016
In principiu, fiind o dispozitie de drept comun, tacita relocatiune opereaza daca nu exista o dispozitie speciala, derogatorie. Dar sa stiti ca aceasta institutie juridica civila, privita stricto sensu, desi semnifica o extensie a contractului initial, vine insa la pachet cu posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului de catre parti. Pentru o clarificare mai buna, este necesara o expunere mai profunda a problemei dvs., daca considerati necesar, desigur.
Am preluat un contract de inchieriere de la o pers juridica ce il avea incheiat cu primaria asupra unui teren pe care am amplasat un magazin, contract care intre timp a expirat. As vrea sa fac cerere de prelungire a contractului printrun act aditional de inchiriere a jumatate din perioada contractata initial (stipulata in contractul vechi de inchieriere a terenului respectiv), tocmai pentru a nu incheia un alt contract (deoarece stiu ca dureaza), invocand tacita relocatiune pentru perioada in care am fost descoperit.
E legal sau tacita relocatiune opereaza doar in cazul inchirierii locuintelor?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2016
celentana26, utilizator
Preluarea contractului de inchiriere s-a facut cu acceptul locatorului?
Dupa expirarea contractului de locatiune s-au emis si platit facturi in continuare?

Cat priveste ultima intrebare, tacita relocatiune nu opereaza doar in materia inchirierii locuintelor (aceasta fiind doar o varietate a contractelor de inchiriere), ci este regula in materia contractelor de locatiune in general, insa pentru aceasta, trebuie ca prin contractul initial, tacita relocatiune sa nu fi fost exclusa in mod expres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract eugen82 eugen82 Un contract de locatiune a fost incheiat pe durata determinata, iar la expirare a intervenit tacita relocatiune , un nou contract pe durata nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa aflu dacă este valabil un act adițional ... Alecsia2000 Alecsia2000 Bună ziua! Doresc sa aflu dacă este valabil un act adițional încheiat după o pauza de un an în care nu s-a mai încheiat niciun act de închiriere (chiar ... (vezi toată discuția)