avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati calculate la tacita relocatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati calculate la tacita relocatiune

Buna ziua,

Se calculeaza penalitati la tacita relocatiune? Penalitatile pot fi asimilate garantiilor? Contractul care a expirat avea mentionte penalitati de intarziere.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria-Criss , utilizator 15:16, 26 Noiembrie 2015
Contractul se considera reînnoit în aceleași condiții contractuale după părerea mea.
Multumesc.
Am citit faptul ca penalitatile nu ar fi garantii, clauza penala nu are natura juridica de garantie, ca urmare nu se aplica tacitei relocatiuni. Va rog o parere.
Tacita relocatiune este reglementata de art.1.810 NCC,astfel"(1)Daca, dupa implinirea termenului ,locatarul continua sa detina bunul si sa isi indeplineasca obligatiile fara vreo impotrivire din partea locatorului ,se considera incheiata o noua locatiune,in conditiile celei vechi,inclusiv in privinta garantiilor."Penalitatile nu sunt asimilate garantiilor.
Va multumesc pentru raspuns, asta am inteles si eu, nu sunt de profesie jurist, de aceea caut sa inteleg fiecare termen juridic pentru a reusi sa ma apar.

Trebuie sa achit niste facturi restante (nu foarte vechi si o suma mica), contract intre profesionisti. Nu le-am achitat pt ca am asteptat din partea locatorului sa imi recunoasca niste investii pe care le-am facut si sa compensam cateva facturi. Intre timp, locatorul mi-a trimis somatie de plata pentru facturi (le recunosc) si penalitati pe care nu le recunosc, contractul de chirie a expirat, este tacita relocatiune. Penalitatile le voi contesta.

Va multumesc pentru ca mi-ati confirmat ceea ce am citit despre spete si solutii date de instante care nu considera penalitatile garantii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de chirie persoana juridica Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Va rog sa analizati urmatoarea situatie si sa imi dati un sfat: Sunt administratorul unei firme, sunt in chirie intr-o cladire de birouri. ... (vezi toată discuția)
Neprelungire contr. inchiriere punct de lucru claudia_d claudia_d Buna ziua, Ce raspuns putem da cuiva care are un contract de inchiriere pe un punct de lucru (NU este si sediu social) si care nu a prelungit contractul, desi ... (vezi toată discuția)
Evacuare comodatar D1d0n D1d0n Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu cateva informatii daca se poate, va rog. Situatia este urmatoarea : In anul 2014, am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)