avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de chirie persoana juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de chirie persoana juridica

Buna ziua,

Va rog sa analizati urmatoarea situatie si sa imi dati un sfat:

Sunt administratorul unei firme, sunt in chirie intr-o cladire de birouri. Proprietarul nu a reinnoit de 2 ani contractul de chirie, a emis facturi in aceasta perioada, facturi pe care eu le-am luat la cunostinta si le-am platit deoarece utilizam spatiul respectiv.
In ultima perioada am ramas in urma cu plata facturilor si am plecat din spatiul respectiv, dar platesc in continuare facturile restante. Am contactat proprietarul, telefonic si pe email, pentru a stabili o esalonare de plata dar nu mi-a raspuns.

M-am trezit cu o citatie in instanta cu aplicarea penalitatilor de intarziere mentionte in contractul care nu a fost prelungit (am patru facturi restante).
Impreuna cu citatia am primit acte in copie care sa ateste datoria mea (facturi) si o copie a contractului din 2013, iar pe ultima pagina proprietarul a pus stampla si a scris prelungit pan in aprilie 2014 (cand am parasit spatiul). Are voie sa adauge mentiuni in contract fara sa ma anunte? Este legal sa scrie prelungire contract pe exemplarul sau si exemplarul meu de contract nu are aceasta mentiune?

Precizez faptul ca recunosc facturile dar nu vreau sa platesc penalitatile de intarziere, mai ales ca am lasat un spatiu complet amenajat pe banii mei fara sa le cer nimic.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maria-Criss , utilizator 00:41, 4 Noiembrie 2015
Tacita relocatiune Art. 1.810
(1) Daca, dupa implinirea termenului, locatarul continua sa detina bunul si sa isi indeplineasca obligatiile fara vreo impotrivire din partea locatorului, se considera incheiata o noua locatiune, in conditiile celei vechi, inclusiv in privinta garantiilor.
(2) Noua locatiune va fi insa pe durata nedeterminata, daca prin lege sau conventia partilor nu se prevede altfel.
Va multumesc pentru raspuns.

Caut un avocat care sa ma reprezinte pentru speta prezentata, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati calculate la tacita relocatiune Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Se calculeaza penalitati la tacita relocatiune? Penalitatile pot fi asimilate garantiilor? Contractul care a expirat avea mentionte penalitati de ... (vezi toată discuția)
Contract de locatiune DOTZ DOTZ Buna seara! In urma cu doi ani fratele meu a semnat un contract de locatiune avand ca obiect o masina. Termenul a expirat in vara acestui an, iar persoana ... (vezi toată discuția)
Neprelungire contr. inchiriere punct de lucru claudia_d claudia_d Buna ziua, Ce raspuns putem da cuiva care are un contract de inchiriere pe un punct de lucru (NU este si sediu social) si care nu a prelungit contractul, desi ... (vezi toată discuția)