avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distanta minima intre garaje
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distanta minima intre garaje

Buna ziua,

Ma numesc Bardosi Janos, a-si dorisa va adresez o intrebare:

- Am un garaj care face parte dintr-un grup de 7 garaje pe doua rinduri , spate in spate. ( 4 + 3)

- Avem proiect, autorizatii comun pe acest ansamblu de garaje, constructia fiind din caramida cu fundatie, acoperit cu planseu de beton armat

- Garajul meu este la margine.

- Cineva vrea sa construiasca un alt garaj linga peretele meu, iar eu nu sunt de acord cu acest lucru intrucit am 2 ferestre, aerisitoare etc. pe acel perete.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa-l impiedic sa construiasca linga mine, care este distanta minima ce trebuie sa respecte in cazul in care doreste sa construiasca linga mine.

Mentionez ca in curtea blocului nostru mai este suprafata disponibila pentru constructia a inca 6 garaje, Blocul nostrum avind o curte inchisa si locatarii sunt proprietari pe acest teren in mod egal.

Cu respect,

Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
ContSters141667, utilizator
Trebuie si el sa aiba un proiect si autorizatie de construire pe un teren care este al primariei. . Cei de la primarie, trebuie sa vina la fata locului sa vada unde poate fi amplasat garajul lui fara a va afecta in nici un fel. Dvs. aveti proiectul ce include si acele ferestre si nu poate sub nici o forma prin constructia lui , sa modifice accesul sau facilitatile de care dispuneti. Cei ce raspund de avizarea constructieo din primarie, trebuie sa stie exact ce este la fata locului, Luati legatura cu ei.

Daca terenul este al locatarilor, este o coproprietate indiviza, astfel ca, pentru orice trebuie acorduil celorlalti coproprietari. Fiecare aveti drepturi egale, asa ca.. trebuie doar o intelegere din partea lui, ca acele ferestre au si ele un rol...
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
nu inteleg de ce nu doriti sa aiba si ceilalti proprietari garaj acolo, cu atit mai mult cu cit afirmati ca
locatarii sunt proprietari pe acest teren in mod egal.
.
se numeste egoism ceea ce faceti dvs.
sigur, o sa-mi spuneti ca va obtureaza acea fereastra, insa si cei trei care au garajele la mijloc sint lipsiti de cea de-a doua fereastra si nu se mai pling precum dvs de lipsa acesteia. probabil ca nu stiti, dar faptul ca garajul dvs va fi la mijloc va fi un avantaj pt dvs, in cele de la margine fiind mai scazuta temperatura pe timp de iarna ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta de constructie minim admisibila intre locuinta mea si a vecinului Vali1947 Vali1947 Casa este construita din 1975. Vecinul a construit un garaj auto anul acesta la 12 cm de peretele casei mele, astupandu-mi in totalitate fereastra unei camere. ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc ocupata ilegal laur1313 laur1313 Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc pe Bulevardul Unirii, Bucuresti. Terasa necirculabila a blocului de la scara alaturata a ... (vezi toată discuția)
Geamuri fata de vecin ienakmonica ienakmonica Am inceput constructia unei case pe un teren pe care l-am achizitionat in urma cu aprox 2 ani. Unul dintre vecini al carei casa e construita la aprox 50 cm ... (vezi toată discuția)