avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta de constructie minim admisibila intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta de constructie minim admisibila intre locuinta mea si a vecinului

Casa este construita din 1975. Vecinul a construit un garaj auto anul acesta la 12 cm de peretele casei mele, astupandu-mi in totalitate fereastra unei camere. Am intentat proces, dar am pierdut zicem noi pe motive politice pentru ca acest vecin este tocmai primarul satului. Mentionez ca am reusit sa obtin o cercetare locala, dar contrar asteptarilor d-l judecator care initial a fost uimit de asemenea constructie, si-a schimbat ulterior decizia ca fiind neintemeiata. Este legala o astfel de constructie in care se tine un autoturism, motorina, benzina ce reprezinta un pericol de incendiu mare linga o locuinta?Oare pe autorizatia de constructie a garajului nu trebuiau niste parafe legale ce ingradeau acest lucru ? s-au a fost suficient ca este primul edil al satului si asta ii confera orice drept !
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
Vali1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 20:52, 5 Noiembrie 2009
Este in afara legii,ridicarea unei constructii la o distanta atat de mica de constructia deja existenta dar care apartine altei proprietati.
Aspectul subliniat referitor la calitatea politica a respectivului beneficiar,permite admiterea ideii de eventuale interese .
Este de preferat sa sesizati oficial disciplina in constructii,eventual brigada de pompieri
In instanta ati avut aparator ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
Dar....si dv. aveati fereastra spre curtea vecinului, peretele cu fereastra fiind pe hotar! Lucru care conform codului civil nu este admisibil! Iar Codul civil nu este in vigoare de ieri de azi!!!
Poate constructia a fost special facuta sa va obtureze vederea spre curtea vecinului!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
doina_manuela, utilizator
In primul rand, nu este cazul sa comentati o hotarare judecatoreasca impotriva careia puteati sa formulati, pe cale de atac, un apel sau recurs! In al doilea rand, aduceti partii adeverse acuzatii pe care ar trebui sa si le probati, altfel intrati in zona legii penale. Nu in ultimul rand, amplasamentul constructiei este ilegal si incalca dispozitiile Codului civil, adoptat in 1864 si este in vigoare si acum. Sesizati Inspectoratul in constructii din zona domiciliul dvs., si Primaria pentru a vedea daca autorizatia de construire eliberata, exista asa ceva?, a permis proprietarului sa construiasca la acea distanta fata de proprietatea dvs. Formulati o sesizare catre ISU din aceeasi zona unde locuiti!
Buna dimineata, va multumesc pentru ajutor si scuzati-mi insistenta, dar trebuie sa lamuresc aceasta problema odatata pentru totdeauna, pentru ca ce nu am spus (mi-a fost rusine) este ca primarul ales al satului este si baiatul meu, iar pamintul pe care a construit garajul a fost al parintilor mei si eu i-am facut actul de vinzare-cumparare, deci existenta ferestrei catre el explica multe pentru ca acolo a locuit.Oare trebuia un act aditional in care sa se specifice ca este deacord cu acea fereastra, sau a fost suficient ca a aprobat acel act de cumparare teren cu ceeace implica el?Am formulat si o sesizare catre ISU si asteptam de la judecatorie cele 15 zile pentru justificari, dupa care voi inainta recurs.Nu exista o alta alternativa legala pentru a rezolva problema acelei ferestre? un gard, un paravan, o hotarire judecatoreasca? decit sa-ti faci singur dreptate? pentru ca acest garaj a fost ridicat in numai 5 zile( autorizatia de constructie a fost eliberata dupa ce s-a facut plingerea la tribunal), deaceea cred a intervenit puterea, banul si nu dreptatea.Va multumesc inca odata pentru ajutor.
Vali1947 a scris:

.... primarul ales al satului este si baiatul meu, ...

Mda....ce ar mai fi de spus...daca nu va mai puteti intelege parinteste cu "primarul" e grav....
Oare trebuia un act aditional in care sa se specifice ca este deacord cu acea fereastra, sau a fost suficient ca a aprobat acel act de cumparare teren cu ceeace implica el?

Trebuia o declaratie notariala ca este de acord cu acea fereastra. Evident constructia garajului a avut scopul de a va bloca fereastra!
Nu exista o alta alternativa legala pentru a rezolva problema acelei ferestre? un gard, un paravan, o hotarire judecatoreasca?

Nu!
( autorizatia de constructie a fost eliberata dupa ce s-a facut plingerea la tribunal),

Plangerea la tribunal ati facut-o dv, nu? Nu era mai simpla o discutie ca de la mama la fiu?

Alte discuții în legătură

Fereastra spre vecin florin35 florin35 As dori sa prezint si eu o situatie pentru care solicit ajutor. Locuiesc in zona Piata Domenii, sector 1, intr-o casa cu parter si etaj, si avand 4 ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinul claudia_tura claudia_tura am o problema cu vecinul meu, care doreste neaparat sa-si construiasca un garaj lipit de peretele casei mele. va rog sa-mi spuneti, legal, care este distanta ... (vezi toată discuția)
Probleme de proprietate garbiny garbiny Buna ziua,am 3 intrebari: 1. Conform Noului cod civil,art.612:” Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului ... (vezi toată discuția)