avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta de constructie minim admisibila intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta de constructie minim admisibila intre locuinta mea si a vecinului

Casa este construita din 1975. Vecinul a construit un garaj auto anul acesta la 12 cm de peretele casei mele, astupandu-mi in totalitate fereastra unei camere. Am intentat proces, dar am pierdut zicem noi pe motive politice pentru ca acest vecin este tocmai primarul satului. Mentionez ca am reusit sa obtin o cercetare locala, dar contrar asteptarilor d-l judecator care initial a fost uimit de asemenea constructie, si-a schimbat ulterior decizia ca fiind neintemeiata. Este legala o astfel de constructie in care se tine un autoturism, motorina, benzina ce reprezinta un pericol de incendiu mare linga o locuinta?Oare pe autorizatia de constructie a garajului nu trebuiau niste parafe legale ce ingradeau acest lucru ? s-au a fost suficient ca este primul edil al satului si asta ii confera orice drept !
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
Vali1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 20:52, 5 Noiembrie 2009
Buna seara, va multumesc pentru raspunsul ironic pentru care l-ati dat, aveti copii?Credeti ca nu am incercat? Credeti ca mi-e usor? Eu v-am intrebat doar si nu v-am obligat sa-mi raspundeti, am crezut ca pot afla de la dumneavoastra efectiv daca acesta constructie este sau nu legala si nimic altceva, daca in tara aceasta sint oameni care mai respecta legea si nu se feresc de nimic pentru a face acest lucru. Acum am inteles, totul este posibil in aceasta tara, legea se face dupa bunul plac al fiecaruia, va multumesc foarte mult.
Imi cer scuze daca unele fraze au parut ironii...Dar v-am raspuns si la obiect la intrebari. Inainte de a fi fiul dv. in culpa cu constructia(din punct de vedere legal), ati fost dumneavoastra! Daca nu s-a putut ajunge la o intelegere este intr-adevar regretabil...si nu cred ca doar datorita faptului ca fiul a ajuns primar...cauzele sunt mult mai profunde si nu de ordin "legal"!
P.S.Da, am copii...tocmai de aceea mi-e greu sa inteleg.:vishenka:
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fereastra spre vecin florin35 florin35 As dori sa prezint si eu o situatie pentru care solicit ajutor. Locuiesc in zona Piata Domenii, sector 1, intr-o casa cu parter si etaj, si avand 4 ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinul claudia_tura claudia_tura am o problema cu vecinul meu, care doreste neaparat sa-si construiasca un garaj lipit de peretele casei mele. va rog sa-mi spuneti, legal, care este distanta ... (vezi toată discuția)
Probleme de proprietate garbiny garbiny Buna ziua,am 3 intrebari: 1. Conform Noului cod civil,art.612:” Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului ... (vezi toată discuția)