avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Buna!Am achizitionatin 2007 o masina logan noua si am platit taxa de prima inmatriculare de vreo 670 ron ,daca poate cineva sa-mi spuna daca se returneaza aceasta taxa.Va multumesc anticipat.:-/
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:17, 4 Noiembrie 2012
E posibil ca deja sa se fi prescris dreptul dvs. de a recupera o taxa, intrucat creantele fiscale se prescriu in termen de 5 ani. De asemenea, pentru un autovehicul nou inmatriculat prima data in romania, taxa auto nu se recupereaza.
LexTIC a scris:

E posibil ca deja sa se fi prescris dreptul dvs. de a recupera o taxa, intrucat creantele fiscale se prescriu in termen de 5 ani.

In domeniul creantelor fiscale termenul de prescriptie este intradevar de 5 ani, insa incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept - art. 131 alin. 1 Cod procedura fiscala. Daca 2007 este momentul generator, termenul incepe sa curga din 01 ianuarie 2008 si pana la 31 decembrie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Amenda geani22 geani22 O mica intrebare??Am primit acasa acum cateva zile o instiintare de la anaf precum ca am de platit catre stat 500 ron din urma unei amenzi.....intrebarea ea ... (vezi toată discuția)
Datorii la taxe si impozite locale lore8000 lore8000 Datoriile la taxe si impozite locale se prescriu in 3 ani? Cum poti scapa de ele daca nu le achiti? Ma refer la amenzi si taxe de timbru. (vezi toată discuția)