Buna ziua!! Incepand cu 1 octombrie beneficiez de concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la varsta de 1 an si evident am contractul de munca suspendat.. Se apropie Craciunul si probabil ca primii bani pentru cic o sa ii primesc in ianuarie.. As vrea sa stiu daca am vreo sansa sa primesc prima de Craciun de :)la angajator.. Ma gandesc ca aceasta prima se acorda pentru activitatea din intregul an si asta ma face oarecum sa sper la aceasta prima... Oare sper degeaba?????:) Fiind cu cim-ul suspendat ma gandesc ca angajatorul nu poate sa justifice aceasta eventuala prrima...
Da, aveti dreptul la asa ceva chiar daca intrati in CCC ... in acest sens, exista dispozitiile art.49 alin.3 C.mun. care dispun:
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Prin urmare, daca in ccm aplicabil angajatorului si/sau in reg.intern al acestuia este prevazuta acordarea unei prime de Craciun , atunci si dvs puteti beneficia de asa ceva.