avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament obtinut prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament obtinut prin donatie

Buna ziua
tatal meu si sotia(mama mea vitrega) lui mi-au donat un apartament de aprox doi ani si aveau drept de folosinta viager. Tatal meu a murit acum un an si jumatate iar acum a murit si sotia lui. La acest apartament eu am platit impozitul si asigurarea de cand a fost intabulat pe numele meu. Acum daca vreau sa-l vand am nevoie de certificatul de deces al sotiei tatalui meu? Ce fac daca fica ei care s-a ocupat de inmormantare nu vrea sa-mi dea copie dupa certificatul de deces si acesta imi va fi necesar? Eu nu am avut acces in apartament, acum voi primi cheile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:36, 4 Noiembrie 2012
pt a obține o COPIE de pe Certificatul acela de deces: depuneți la Primărie, Starea Civilă-Biroul Decese, o CERERE motivată potrivit intereselor/nevoilor etc dvs.Anexați în copie înscrisurile necesare : C.I; Contract donație imobil.Veți putea obține în câteva zile o copie de aceeași valoare juridică cu originalul.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
n53, utilizator
Veti obtine DUPLICAT, pe care-l veti folosi (impreuna cu copia legalizata dupa certificatul de deces al tatalui) la cartea funciara, pentru radierea drepturilor inscrise in favoarea decedatilor, abia dupa aceea puteti vinde liber sa sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face succesiunea doar in baza unei autorizatii de inhumare ... alicecarmen alicecarmen se poate face succesiunea doar in baza unei autorizatii de inhumare ? apartinatorii legali nu vor sa se implice in caz de deces iar inmormantarea facandu-se de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate act de vanzare cumparare BENONE GHEORGHIU BENONE GHEORGHIU BUNA ZIUA. TATAL MEU CIT TIMP ERA IN VIATA A FACUT UN ACT DE VANZARE CUMPARARE CATRE FICA LUI DIN A DOUA CASATORIE(ACT DE VANZARE CUMPARARE CU DARE DE MANA)LA ... (vezi toată discuția)
Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)