se poate face succesiunea doar in baza unei autorizatii de inhumare ? apartinatorii legali nu vor sa se implice in caz de deces iar inmormantarea facandu-se de catre fiica vitrega nu se poate obtine certificatul de deces (fiica vitrega nu este adoptata). Multumesc
Dar n-are nici o treabă fica vitregă cu succesiunea`? Ce dorește fica vitregă în legatură cu moștenirea`?
Înmormântarea o poate suporta material fica vitregă, dar la succesiune nu are nici un drept dacă nu e adoptată, deci nu va moșteni nimic.
Fica vitrega nu are dreptul la moștenire dupa tatal vitreg, daca nu a fost înfiată. Faptul că suportă cheltuielile de înmormqntare nu-i dă nici un drept de mostenire.
Dați detalii ca să puteți primi lămuriri de la consultanți.
Problema este că va trebui făcută și succesiunea după tatăl meu iar mama mea vitrega a lăsat testament pt copii mei pe partea care îi revine după tatăl meu. Se pot face aceste demersuri la succesiune fara act de deces ? Faptul că fac înmormântarea pe baza autorizației de imhumare fără un reprezentant legal influențează succesiunea ?
Nu. Nu se poate face succesiunea pe baza autorizației de înhumare. Dar se poate obține certificatul de deces de către orice persoană interesată. Dacă există un testament, vă justificați interesul cu acel testament.
Cesiune loc de veci
dubick
La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci
diacar
Buna ziua! As avea nevoie de un sfat, ce putem face sau cum sa procedam.
Bunica a decedat in februarie 2012, ambii baieti ai ei sunt si ei decedati, suntem 5 ... (vezi toată discuția)