avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu sediul firmei la domiciliul meu
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu sediul firmei la domiciliul meu

Buna ziua,
Va rog mult sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in situatia in care sunt PFA(taxi)si sediul firmei este acasa.Am voie sa suport ca PFA cheltuieli cu chiria?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:35, 4 Noiembrie 2012
Da, dar in limite rezonabile gen 1/3 din costul chiriei, electricitatii etc.
Daca este sediul acasa ati facut contract de inchiriere? Daca nu aveti contract de inchiriere cum ati putea suporta cheltuieli ca PFA pentru inchiriere? Poate aveti dar contract de comodat si doriti sa suportati cheltuielile de intretinere?!
Il completez pe colegul meu, mentionand ca in acest caz trebuie sa incheiati un contract de inchiriere pentru spatiul respectiv intre Dvs., ca persoana fizica si PFA. In functie de suprafata locativa inchiriata deduceti chiria si cheltuielile cu utilitatile, asa cum a mentionat mai sus @George1962.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cret georgeta cret georgeta Buna ziua, As dori, un sfat la urmatoarea problema. Sunt P.F.A. si am incheiat un contract de comodat intre o persoana fizica si PFA, in baza caruia pot deduce ... (vezi toată discuția)
Pfa Thanis Thanis Ce cheltuieli cu utilitatile pentru sediu ( telefon, curent electric, intretinere ) se pot deduce din profitul realizat ca PFA? (vezi toată discuția)
Impozit pe spatiul nerezidential. clyde2010 clyde2010 Am un pfa cu activitate \"Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea\",cod CAEN 7112. Pana acum aveam contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)