avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... scrisoare deschisa - efecte juridice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

scrisoare deschisa - efecte juridice

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la o problema: doresc sa trimit o scrisoare deschisa cu confirmare de primire prin intermediul Postei Romane, prin care sa cer destinatarului sa-mi predea ceva ce-mi apartine, in caz contrar ma voi folosi de aceasta scrisoare in instanta drept dovada ca refuza. Ce efecte juridice ar avea aceasta scrisoare deschisa in fata instantei civile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 19:41, 12 Noiembrie 2012
Zero. Nu prea imi dau eu seama cum vreti sa fie aceasta scrisoare deschisa.
Apelati la un executor judecatoresc pentru trimiterea unei notificari/somatii.
ați avea două variante de a crea un litigiu și totodată între dvs. și respectivul cetățean și totodată un început de probă și motiv de a-l chema în judecată pt scopul ce vi l-ați propus, luând în considerare aspectul câștigării procesului.Voi combina pe scurt partea juridică cu cea tehnică, astfel :
1) varianta d-rei/d-nei avocat GabrielaA ;
2) sau, formulați personal (în 2 exemplare, expediați unul recomandat cu Confirmare de primire, păstrați factura+Conf. la înapoiere ei cu semnătura destinatarului sau scrisoarea refuzată de destinatar purtând ștampila specială explicativă a poștei, NU o deschideți) o NOTIFICARE cu somație.Acordați-i un termen rezonabil : de exemplu 15 zile de la primire (specificați-i acest lucru), somându-l că, în caz contrar, veți fi nevoit a-l acționa în judecată și va fi obligat la plata tuturor cheltuielilor ocazionate de un eventual proces.
Este posibil ca destinatarul sa nu ridice corespondenta. Deci se va intoarce retur cu mentiunea "Destinatar avizat, reavizat, expirat termen de pastrare". In concluzie nu ati facut nimic. In plus, poate vedea cine este expeditorul si tacit cu functionarul sa nu o ridice. Cum vi s-a dat sfatul, mai bine mergeti la un notar prin care sa ii trimiteti o notificare in care stabiliti data si termenul, precum si masurile ce urmeaza in caz de neprezentare.
oricum ar proceda €destinatarul€, expeditorul va a avea proba dorităƒ, începutul de probăƒ în faț›a unei eventuale acț›iuni în instanțăƒ.Dupăƒ cum se poate observa, chiar ș™i eu am pus aceastăƒ condiț›ie : neridicarea sau refuzul explicit al destinatarului de a ridica acea corespondență când va cunoaște cine-i expeditorul.Bineînț›eles, în principal, am susț›inut/am achiesat la varianta d-rei/d-nei avocat GabrielaA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Notificare prin executor esuata rolex rolex In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita ... (vezi toată discuția)
Scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata andreimarius andreimarius Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire? ms (vezi toată discuția)