avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Transfer drept de proprietate intelectuala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Transfer drept de proprietate intelectuala

Buna seara,
Fac parte dintr-o Societate civila profesionala de psihologie, pe care sunt in curs sa o desfiintez, de comun acord cu asociata mea. Mentionez ca certificatul de infiintare este dat de Colegiul Psihologilor si apoi ne-am facut certificat fiscal.
La infiintare, a trebuit sa cumparam teste de specialitate(cu licenta nelimitata) de la o firma ce ,,construieste" aceste teste, agreata de Colegiul psihologilor, teste inregistrate pe Societatea Civila Profesionala.
Intrebarea mea este daca acum, dupa desfiintarea Societatii, mai pot folosi licenta de la aceste teste, pe numele meu sau al asociatei mele, in cazul in care ne infiintam separat, Cabinete individuale de psihologie?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Ropatent , Consultant proprietate industriala 13:44, 28 Noiembrie 2012
in mod normal nu. trebuie sa vedeti ce scrie in contractul de licentiere si anume daca contractul permite cesionarea drepturilor si obligatiilor licentiatului (adica alefirmei dvs) catre un tert (adica catre dvs). In caz ca nu, va sfatuiesc ca inainte de inchiderea firmei sa discutati cu titularii dr. pentru un transfer.
Va multumesc foarte mult si va doresc o saptamana frumoasa
Licenta face parte din patrimoniul Societatii, asa incat, atunci cand o desfiintati, in actul de impartirea patrimoniului facetireferie si la drepturile cuprivire la licenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet psihologic cci1967 cci1967 pot deschide un cabinet psihologic intr-un apartament cu trei camere care este al meu,cum trebuie sa procedez ,ce acte imi sunt necesare ,cat costa si cat ... (vezi toată discuția)
Doresc să deschid un cabinet de psihologie. Maria Sidonia Maria Sidonia Bună seara, Doresc să deschid un cabinet de psihologie și mă gândesc să optez pentru Întreprindere individuală (II) în loc de PFA. Îmi spuneți, ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si pfa StanciuL StanciuL Buna ziua, sunt psiholog autonom cu drept de libera practica si doresc sa stiu care este diferenta intre profesia liberala (asa cum este profesia de psiholog) ... (vezi toată discuția)