avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sora mea a divortat dar numai in acte in februarie,ea si cumnatul locuiesc impreuna si sunt bine . Acum a trebuit sa isi faca buletinul iar de la politie a spus ca hotararea trebuie timbrata si legalizata ,ca nu e valabila!.Ei i-a dat cineva hotararea personal la tribunal,sora mea si cumnatul meu nu voiau sa se stie ca au divortat,nici postarita nu trebuia sa stie Poate casatoria sa nu fi fost desfacuta iar ei sa nu mai trebuiasca sa se casatoreasca din nou,caci asta vor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:14, 4 Noiembrie 2012
păi, dacă s-a judecat procesul, s-a pronunțat o instanță de judecată apoi, ”cineva” i-a dat acea hotărâre ? ! presupun că nu scrie altceva pe acea sentință civilă decât desfacerea căsătoriei dintre cei doi.Se pot re-căsători ca și prima dată (cum au mai procedat și alții).
Merge la Judecatoria care a decis desfacerea casatoriei cu sentinta+taxa timbru-2lei/exemplar legalizat+timbru judiciar de 0,15 bani/exemplar legalizat, si o legalizeaza , apoi merge la Politie cu ea!
Ce amestec are postarita in treaba aceasta :)?

Sunt divortati.
Trebuie sa mearga la Evidenta Persoanelor (care apartine de primarii din 2006), dupa ce urmeaza pasii descrisi de Margareta Stanciu mai sus, ca sa isi schimbe cartea de identitate cu numele la care este obligata sa revina.
Nu se pot recasatori pana cand nu va avea actul de identitate schimbat.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort SICLING SICLING Va rog, sfatuiti-ma cum sa fac: fratele meu, care nu este in tara in acest moment, urmeaza sa se casatoreasca. Am inteles ca este nevoie ca la starea civila sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Asteptarea sentintei de divort...pana cand? vulpitza_mik vulpitza_mik Buna seara...se pare ca revin constant cu probleme juridice pe acest forum. Problema ma interesez pentru fratele meu care de curand a divortat. Divortul s-a ... (vezi toată discuția)