Va rog foarte mult, daca stie cineva, sa-mi spuna ce trebuie sa opresc pe statul de plata pe baza de contract de mandat, la cineva care este pensionar.
Am cautat, dar parerile sunt diferite. Unii spun ca trebuie numai impozit, deoarece este pensionar, altii ca ar trebui sa opresc si contibutie sanatate.Deasemeni angajatorul trebuie sa plateasca si el contrib.sanatate si 0,85%.
Va multumesc anticipat.
Pt.statul de plata indemnizatii (presedinte, cenzor asoc.)trebuie sa calculezi si sa virezi doar 5,5% contrib.sanatate angajator, impozit 16% si 5,2% contrib.sanatate angajator.
Pt.statul de plata indemnizatii (presedinte, cenzor asoc.)trebuie sa calculezi si sa virezi doar 5,5% contrib.sanatate angajator, impozit 16% si 5,2% contrib.sanatate angajator.
Parca contributia la fondul de sanatate nu se mai retinea,prin stopaj la sursa in 2009,decat in cazul unui contract de munca,doresc sa stiu ce modificari s-au produs in 2010,la contractul de mandat{presedinte],sau in cazul conventiilor civile,anume ce se vireaza,multumesc