avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract de mandat (presedinte) la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract de mandat (presedinte) la o asociatie de proprietari

Buna ziua,

Va rog foarte mult, daca stie cineva, sa-mi spuna ce trebuie sa opresc pe statul de plata pe baza de contract de mandat, la cineva care este pensionar.
Am cautat, dar parerile sunt diferite. Unii spun ca trebuie numai impozit, deoarece este pensionar, altii ca ar trebui sa opresc si contibutie sanatate.Deasemeni angajatorul trebuie sa plateasca si el contrib.sanatate si 0,85%.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: scrichy , utilizator 09:25, 14 Februarie 2010
Pt.statul de plata indemnizatii (presedinte, cenzor asoc.)trebuie sa calculezi si sa virezi doar 5,5% contrib.sanatate angajator, impozit 16% si 5,2% contrib.sanatate angajator.
Multumesc.
Risquda a scris:

Pt.statul de plata indemnizatii (presedinte, cenzor asoc.)trebuie sa calculezi si sa virezi doar 5,5% contrib.sanatate angajator, impozit 16% si 5,2% contrib.sanatate angajator.
Parca contributia la fondul de sanatate nu se mai retinea,prin stopaj la sursa in 2009,decat in cazul unui contract de munca,doresc sa stiu ce modificari s-au produs in 2010,la contractul de mandat{presedinte],sau in cazul conventiilor civile,anume ce se vireaza,multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
O ultima informatie despre obligatiile fiscale ale asociatilor de proprietari sommyint sommyint In documentarul de mai jos, Directia Generala a Finantelor Publice informeaza contribuabilii - asociatii de proprietari - cu privire la obligatiile fiscale ... (vezi toată discuția)