avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... posibil santaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

posibil santaj

Buna seara, in primul rand vreau sa va multumesc anticipat pentru ajutor. In urma cu doua zile am fost implicat intr-un accident rutier (o tamponare) ieseam de pe o alee pe un drum principal, in fata mea se afla o statie peco de unde iesea cel cu care m-am tamponat, eu viram stanga si el vroia sa intre pe aleea de unde eu ieseam, amandoi avand stop, amandoi am iesit in acelasi timp, ne-am tamponat, am tras masinile pe dreapta, el a sunat la politie...doar k politia knd a venit vazand k daunele sunt minore ne-au spus sa ne intelegem pe cale amiabila ceea ce am si facut, am mers la asigurator, am completat un formular, am cazut de comun acord ca eu sunt devina...la asigurator dupa ce am completat formularul respectiv am sunt la un call center, am dat toate informatiile cu privire la accident si operatorul ne-a programat pentru data de 12.11.2012 ora 9:00 sa ne intalnim cu inspectorul de daune sa ne faca constatarea, tin sa mentionez k tamponarea sa produs pe data de 02.11.2012 ora 14:30. Toate bune...pana in seara aceasta cand cel cu care m-am tamponat ma suna si imi spune ca vrea 700 ron daca nu el maine dimineata merge la politie si face tot posibilu k sa mi se ia permisul...si sa am numai probleme...k el nu mai vrea pe cale amiabila, vrea asigurarea si 700 ron. intrebarea mea este....ce mi se poate intampla? cand am plecat de la asigurator formularul pe care l-am completat a ramas la el...si asiguratorul nu si-a oprit nici o copie..urmand ca toate actele sa se faca maine dimineata...El mi-a spus k rupe formularul....ca nu il intereseaza....daca nu ii dau banii merge la politie...
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
marius321, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius321 , utilizator 23:51, 4 Noiembrie 2012
Nu stiu daca e santaj dar.probabil ca veti pierde permisul daca va autodenuntati si il reclamati la politie.
Ar fi corect sa il denuntati si sa va ia permisul.
El nu va pati nimic daca nu a comis nicio infractiune.
Mergeti sa il denuntati si veti vedea apoi ce va iesi.Aveti dreptul sa cereti protectie la politie.

Daca nu va ia permisul nu ar mai avea sens sa il.denuntati.
Ati consultat un avocat care sa il platiti si sa va sfatuiasca ca l-ati platit?
Acesta este primul pas in astfel de cazuri.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
avocat_penalist, utilizator
nu am avut timp sa platesc un avocat caruia sa-i cer parerea pentru k telefonul prin care mi se cerea suma de 700 ron l-am primit in seara aceasta...si era destul de tarziu sa contactez un avocat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rupt intelegerea amiabila auto webberas webberas Buna ziua, Am avut o tamponare usoara cu un individ (el fiind de vina) si i-am propus sa facem amiabila sa scapam repede amandoi, dar el a refuzat si a ... (vezi toată discuția)
Accident parcare auchan nimrod89 nimrod89 Dupa nume veti auzi un accident... Haideti sa va fac o idee despre cum a stat situatia... Vineri pe 16.03.12 pe la ora 17 am dorit sa plec cu masina din ... (vezi toată discuția)
Orice accident rutier trebuie declarat? Inter2001 Inter2001 Buna ziua. In urma unui accident rutier am intocmit formularul de constatare amiabila. Ulterior asigurarea a refuzat intocmirea dosarului de daune deoarece, in ... (vezi toată discuția)