avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu pentru amenzi rutiere care au fost ...
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu pentru amenzi rutiere care au fost platite

Fiul meu a primit un plic de la directia taxe si impozite, in care a gasit un titlu executoriu pentru o suma care reprezinta un numar de 4 amenzi rutiere, dar care au fost platite in termen de 48 de ore. Atat anul trecut cat si anul acesta a fost chemat la sectia financiara in Str. Campia Libertatii, pentru asa zisa clarificare a acestor amenzi neplatite, si de fiecare data a adus copii dupa chitantele de la CEC. Nu au vrut sa-i elibereze nici un numar de inregistrare si nici o dovada ca s-ar fi rezolvat aceasta situatie, iar acum s-a trezit la usa cu un titlu de executare silita. Nici nu stie incotro sa o apuce, va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru ca situatia asta treneaza de aproape 2 ani, nu vor sa dea semnaturi sau numere de inregistrare in astfel de situatii. Ati mai pomenit sa primesti titlu de executare silita pentru 4 amenzi rutiere pe care le-ai platit la timp? Ce ar fi de facut in aceasta situatie. Daca in termen de 15 zile de la primire nu face dovada ca a platit, il executa silit. El dovada a facut-o si o va mai face, doar ca totul se rezuma la "vorbe", nu si la o semnatura precum ca s-au primit copiile documentelor.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:44, 5 Noiembrie 2012
In baza copiilor de la chitantele de plata amenzi ,are dreptul sa formuleze contestatie la executare
In cazul executarii silite,bej,daca exista probe legale ,va incheia proces verbal prin care se va consemna starea de fapt reala

Va multumesc,
dar unde trebuie facuta aceasta contestatie, la directia taxe si impozite de unde a venit plicul, sau la tribunal?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

daca se va ajunge la executare silita atunci se va incheia procesul verbal. nu trebuie sa faceti contestatie pana atunci.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
maraV a scris:

Ati mai pomenit sa primesti titlu de executare silita pentru 4 amenzi rutiere pe care le-ai platit la timp? Ce ar fi de facut in aceasta situatie.

vs

daca se va ajunge la executare silita

Autorul topicul precizeaza ca a primit deja "titlu de executare silita pentru 4 amenzi rutiere",respectiv precizeaza certitudinea executarii silite a amenzilor rutiere
corect!:sorry:
trebuia "cand se va ajunge". acum este corect?:rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie amenzi auto alinmihaimirea alinmihaimirea Buna ziua. Am primit acasa o somatie cu o amenda auto care apare la circa financiara ca neplatita. Este normal sa-mi ceara acum chitanta de plata a amendei ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012 siner siner Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie platita figureaza in evidentele primariei Georgian3 Georgian3 Buna ziua, In 2008 am avut un eveniment rutier, in urma caruia am fost amendat de politie cu suma de 200 ron. In termenul legal am platit la CEC 50% din ... (vezi toată discuția)