avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie amenzi auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie amenzi auto

Buna ziua.
Am primit acasa o somatie cu o amenda auto care apare la circa financiara ca neplatita.
Este normal sa-mi ceara acum chitanta de plata a amendei respective, care este din 02.04.2009.
Ce este de facut in situatia asta? Eu am platit amenda, dar nu mai am chitanta.
Exista un termen legal care sa imi spuna cat timp se pastreaza aceste chitante?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 17:55, 15 Decembrie 2013
Contestatie la titlu executoriu.
Nu mai sunteti in termen pt a depune contestatie impotriva titlului executoriu, respectiv procesul verbal, doar contestatie la executare dar si pt aceasta va trebui sa faceti dovada platii si va complicati si mai mult.
Situatia dvs., desi neplacuta, este des intalnita.
Daca nu mai aveti chitanta cu care ati platit amenda, solicitati (personal/in scris/chiar si telefonic) institutiei unde ati facut plata sa va elibereze o copie dupa chitanta sau o adeverinta care sa ateste plata amenzii. Ideal e sa mentionati seria procesului verbal si data intocmirii (informatii pe care le luati din somatie sau titlu executoriu in copie atasat somatiei).
Cu chitanta/adeverinta ce atesta plata amenzii mergeti la cei care au emis somatia, respectiv Directia/Compartimentul de Impozite si Taxe locale din cadrul Primariei unde aveti domiciliul si solicitati inchiderea dosarului executional si incetarea formelor de executare silita. (de obicei se rezolva pe loc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu amenda circulatie. Destrug Destrug Acum ceva vreme am primit acasa o somatie si un titlu executoriu pentru o amenda de circulatie platita de mine (am chitanta). Picul a fost primit de fata mea ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie dupa 13 ani nichi4u nichi4u Buna ziua.Am primit zilele trecute un titlu executoriu + somatie pentru o amenda \"neplatita\" din anul 2003.Eu nu imi aduc aminte nici cand am luat amenda si ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu primit de la primarie calytul calytul am primit o somatie de plata si atasat un titlu executoriu de la primarie in care mi se comunica ca am de plata o amenda de circulatie.Eu ,procesul verbal de ... (vezi toată discuția)