Buna ziua.
Am primit acasa o somatie cu o amenda auto care apare la circa financiara ca neplatita.
Este normal sa-mi ceara acum chitanta de plata a amendei respective, care este din 02.04.2009.
Ce este de facut in situatia asta? Eu am platit amenda, dar nu mai am chitanta.
Exista un termen legal care sa imi spuna cat timp se pastreaza aceste chitante?
Multumesc
Nu mai sunteti in termen pt a depune contestatie impotriva titlului executoriu, respectiv procesul verbal, doar contestatie la executare dar si pt aceasta va trebui sa faceti dovada platii si va complicati si mai mult.
Situatia dvs., desi neplacuta, este des intalnita.
Daca nu mai aveti chitanta cu care ati platit amenda, solicitati (personal/in scris/chiar si telefonic) institutiei unde ati facut plata sa va elibereze o copie dupa chitanta sau o adeverinta care sa ateste plata amenzii. Ideal e sa mentionati seria procesului verbal si data intocmirii (informatii pe care le luati din somatie sau titlu executoriu in copie atasat somatiei).
Cu chitanta/adeverinta ce atesta plata amenzii mergeti la cei care au emis somatia, respectiv Directia/Compartimentul de Impozite si Taxe locale din cadrul Primariei unde aveti domiciliul si solicitati inchiderea dosarului executional si incetarea formelor de executare silita. (de obicei se rezolva pe loc)