avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu primit de la primarie
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu primit de la primarie

am primit o somatie de plata si atasat un titlu executoriu de la primarie in care mi se comunica ca am de plata o amenda de circulatie.Eu ,procesul verbal de sanctionare nu l-am semnat, si nici nu mi s-a comunicat acest proces verbal, ca sa-l pot contesta in instanta.Acum pot contesta in instanta aceasta somatie insotita de titlul executoriu?Cum sa se numeasca actiunea?si va rog sa-mi spuneti daca pot contesta aceasta somatie si acest titlu executoriu care nici macar nu are numar.
Cel mai recent răspuns: calytul , utilizator 13:16, 13 Ianuarie 2010
puteti contesta si amenda de circulatie, daca ea intr-adevar nu va fost comunicata si titlul executoriu care nu are intrunite elementele de legalitate. actiunea este o contestatie
Buna ziua !
Dumneavoastra spuneti : "procesul verbal de sanctionare nu l-am semnat, si nici nu mi s-a comunicat acest proces verbal, ca sa-l pot contesta in instanta".
Important, pentru a mai avea dreptul de a contesta procesul verbal, este daca vi s- a inmanat la data intocmirii( vorbiti de o amenda de circulatie) sau vi s- a comunicat( trimis prin posta), daca constatarea contraventiei s- a facut in lipsa dumneavoastra. Termenul de contestare este de 15 zile de la intocmire in primul caz sau de la comunicare in cel de- al doilea. Actiunea este una in contestarea procesului verbal de contraventie.
Pentru somatia de plata si titlul executoriu, aveti la dispozitie dreptul contestatiei la executare in temeiul art.399, al (1) c.p.c.
Cu stima !
Nu cunosc data care e trecuta in procesul verbal, nu am vazut procesul verbal si nu mi s-a comunicat acest proces verbal, cred eu prin aproximatie cand s-a intamplat sa ma opreasca politia si presupun ca este de atunci.Am spus cum ma cheama, adresa si am plecat. De aceea presupun ca alt proces verbal nu are cum sa fie.
pot sa introduc in instanta actiune de contestatie la executare a titlului executoriu? si apoi cu procesul vebal de contraventie ce fac, il contest dupa aia? sau cer anularea lui desi nu stiu numarul procesului verbal, data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare executare sau plangere contraventionala calytul calytul am primit o somatie de plata si atasat un titlu executoriu de la primarie in care mi se comunica ca am de plata o amenda de circulatie.Eu ,procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Amenda minor cu somatie si titlu executoriu.. AndreiCris AndreiCris Buna ziua, Un minor a primit o amenda(pt trecere prin loc nepermis) in valoare de 39 lei in anul 2007. I-a fost intocmit proces verbal pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda de circulatie Cosmin Andronic Cosmin Andronic Buna ziua, Ma numesc Andronic Cosmin si va cer sfatul in privinta unei chestiuni ce tine de plata unei amenzi de circulatie din 2004. O sa scriu direct la ... (vezi toată discuția)