Buna ziua,am o mica nelamurire. Deci `soacra`` mea,a ramas vaduva. Are 4 copii,din care 3 majori si unul minor imputernicit de matusa sa. S-a facut mostenirea la notariat,pentru apartamentul soacrei ei,care a ramas vaduva si a avut un singur copil,care este decedat,deasemenea si sotul dansei a decedat demult. Intrebarea este,se poate face un recurs cumva,ca sa ia mostenirea doar copii?Deci sa nu ia si ``soacra`` partea aia din apartament,sa revina totul la copii ei. Avem nevoie de acordul ei pentru asa ceva? Sau se poate face si fara acordul ei? De cine depinde pentru a rezolva aceasta problema? Va multumesc:)
Soacra are calitatea de sotie supravietuitoare a sotului ei, mostenind cota parte atat din bunurile comune cat si si din cele proprii ale sotului ei (partamentul parintesc al acestuia).
Daca a acceptat succesiunea dupa sot nu mai aveti ce sa contestati, mai ales ca succesiunea a fost facuta la notar.Dupa decesul acesteia cotele parti vor fi egale intre copiii ei.
Mostenire
stefanica1975
Acum 7 ani a decedat soacra mea si a ramas dupa dansa o casa la tara,mostenita de dansa de la mama si un apartament achizitionat impreuna cu sotul.
In acest ... (vezi toată discuția)