avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire prin notariat apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire prin notariat apartament

Buna ziua,am o mica nelamurire. Deci `soacra`` mea,a ramas vaduva. Are 4 copii,din care 3 majori si unul minor imputernicit de matusa sa. S-a facut mostenirea la notariat,pentru apartamentul soacrei ei,care a ramas vaduva si a avut un singur copil,care este decedat,deasemenea si sotul dansei a decedat demult. Intrebarea este,se poate face un recurs cumva,ca sa ia mostenirea doar copii?Deci sa nu ia si ``soacra`` partea aia din apartament,sa revina totul la copii ei. Avem nevoie de acordul ei pentru asa ceva? Sau se poate face si fara acordul ei? De cine depinde pentru a rezolva aceasta problema? Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: ContSters162100 , utilizator 17:57, 6 Noiembrie 2012
Daca succesiunea s-a dezbatut la notariat, inseamna ca v-ati inteles cu privire la cotele de mostenire ce revin fiecaruia.

"Recursul" se putea face numai in cazul dezbaterii succesiunii pe calea unei actiuni in instanta.
Soacra are calitatea de sotie supravietuitoare a sotului ei, mostenind cota parte atat din bunurile comune cat si si din cele proprii ale sotului ei (partamentul parintesc al acestuia).

Daca a acceptat succesiunea dupa sot nu mai aveti ce sa contestati, mai ales ca succesiunea a fost facuta la notar.Dupa decesul acesteia cotele parti vor fi egale intre copiii ei.
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefanica1975 stefanica1975 Acum 7 ani a decedat soacra mea si a ramas dupa dansa o casa la tara,mostenita de dansa de la mama si un apartament achizitionat impreuna cu sotul. In acest ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copiii la mostenire? danut74 danut74 Matusa mea a ramas vaduva si vrea sa vanda apartamentul care la cumparat impreuna cu sotul ei in decursul anilor de casnicie.Daca sotul ei este decedat copiii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)